Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contre DURE în Parlamentul European! Norica Nicolai, pusă la punct de președintele de ședință: 'Stimată colegă, se vorbeşte din picioare'

Norica Nicolai

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a luat şi e a cuvântul în plenul Parlamentului European, spunând că fenomentul corupţiei ar trebui analizat în toate statele membre UE, nu doar în România, Ungaria şi Polonia.

"Oficialii care se presupune că au dat mită la Bucureşti nu am văzut să fie duşi în curţile noastre de judecată. Dublul standard devine astăzi o realitate în această dezbatere. Asta nu aduce nici mai multă coeziune, nici mai multă Europă, ci este dovada unei lipse de analiză, unei lipse de obiectivitate şi a unei lipse de standard. Aş întreba Comisia Europeană: de ce în ultimii ani nu am avut niciun fel de analiză pe situaţia corupţiei în toate statele membre UE? Sau vă plac doar acestea trei?”, a declarat Norica Nicolai, conform news.ro.

Unul dintre europarlamentari a dorit să-i adreseze o întrebare Noricăi Nicolai, moment în care aceasta a intervenit şi a spus că procedura de dezbatere nu permite întrebări la punctul de intervenţii. Preşedintele de şedinţă, Rainer Wieland (PPE) i-a atras atenţia că în plenară se vorbeşte din picioare şi, de asemenea, că el, în calitatea sa de preşedinte poate decide modul în care se pun întrebări.

"Stimată colegă, în primul rând se vorbeşte din picioare. În al doilea rând, eu decid asta, dumneavoastră puteţi spune că nu acceptaţi întrebarea”, a spus preşedintele.

Europarlamentarul PSD Răzvan Popa i-a atras atenţia preşedintelui de şedinţă că ar fi trebuit să-i sancţioneze verbal şi pe cei care au vorbit continuu toată plenara, spunând, totodată, despre Cristian Preda (PPE) că este o ruşine pentru Parlamentul European.

"Vă atrag atenţia că aţi numit un coleg că este o ruşine, iar asta nu e permis”, i-a replicat Wieland.

Contrele au continuat prin intervenţia lui Emilian Pavel (PSD), care l-a acuzat pe preşedintele de şedinţă de atitudine părtinitoare pentru grupul din care provine, în timp ce Maria Grapini a atras atenţia că va sesiza conducerea Parlamentului European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.