Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contre între Băsescu și Tolontan, în direct la TV

Cătălin Tolontan

Fostul președinte Traian Băsescu a intervenit în scandalul legat de concentrațiile dezinfectanților Hexi Pharma și susține că totul este extrem de ciudat. Băsescu a avut și o confruntare directă cu Cătălin Tolontan, jurnalistul care a demarat ancheta în acest caz.

Citește și: Tolontan, REACȚIE ACIDĂ la adresa Procurorului General după răsturnarea de situație din Hexi Pharma

"Faptul că astăzi am aflat că parte din substanțe își ating scopul din punct de vedere al misiunii pe care îl au ...În urma analizelor s-a constatat că produc efectul din carte. Mai mult decât atât, au apărut informații că și diluările sunt în limitele admise. Pe mine m-a șocat altceva. Pe tot timpul scandalului, singurele mele declarații au fost dacă am primit informații sau nu. Nu am avut altfel de reacții. Mi se pare imposibil ca, în situația în care această practică a Hexi Pharma este de ani de zile, să nu fi trecut o informație minimală pe la SRI", a indicat Băsescu.

"Un alt argument, și am un sentiment foarte greu. Sunt acuzați sute de directori de spitale că ar fi fost parte a acestei fraude uriașe îndreptate împotriva vieții. Mi se pare foarte greu ca peste 300 de directori de spitale să fie parte a unui asemenea complot", a adăugat fostul lider al statului.

"Un alt element care pe mine m-a întors pe dos: Cum nu și-au dat seama medicii că spălau cu apă? Cum de nu au sesizat că apar infecții altele decât cele nosocomiale? Sunt foarte multe semne de întrebare. Toată campania nu s-a limitat strict la Hexi Pharma, campania a vizat o breaslă întreagă, breasla medicilor. Mă face să îmi pun un semn de întrebare. Nu cumva ținta a fost ca medicii să fie scârbiți și să zică: Lăsați-mă că pot să lucrez în străinătate fără să fiu hăituit de presă și umilit ca meseriaș", a completat acesta.

În discuție a intervenit și Cătălin Tolontan, care a explicat că testele ar trebui să corespundă dosarului de acreditare și arată că procurorul general a întins o capcană.

"Eu cred că există răspunsuri la unele dintre întrebările domnului președinte. Întreba cum pot fi eficiente substanțele care au fost diluate, dacă au fost diluate. Răspunsul este următorul: Nu sunt eficiente ca la carte. Testul nu este testul din carte, din lege și din dosarul pentru care au fost acreditate. Să nu cădem în capcana procurorului general", a intervenit Tolontan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.