Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contre între Cătălin Ivan și Rovana Plumb, în direct la TV, după ce de la Bruxelles s-a anunțat CONTROL în România

Inquam Photos / Octav Ganea
rovana plumb

Europarlamentarul Cătălin Ivan și ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, au avut un schimb acid de replici, în direct la Antena 3. Întrega discuție a plecat de la anunțul venit din Parlamentul European conform căruia în toamna acestui an Comisia de Control Bugetar, cea care verifică modul în care s-au cheltuit fondurile europene, va veni în România.

Citește și: ALERTĂ - Oficialii din Parlamentul European vin în control în România: verifică absorbția fondurilor europene

Dialogul dintre Rovana Plumb și Cătălin Ivan a plecat de la faptul că ministrul explica că actualul Guvern muncește enorm pentru a atrage fondurile europene, în timp ce europarlamentarul acuză Guvernul că nu reușește să atragă aceste fonduri din nou exercițiu bugetar.

”Rovana Plumb: Spuneți când PE a adoptat Regulamentul pentru aborbția fondurilor europene în noul exercțiu bugetar, că erați la Bruxelles când s-a adoptat.

Cătălin Ivan: Doamna Plumb, nu mă întrebați pe mine, că nu eu sunt la Guvern și nu eu nu reușesc să aduc fonduri europene în România.

Rovana Plumb: Spuneți când s-a adoptat acest Regulament, pentru că noi lucrăm intens la absorția de fonduri europene (...) România are o medie de 16%, în timp ce media europeană este de 18% și doar patru țări sunt înaintea României.

Cătălin Ivan: Vorbiți de fonduri europene pe proiecte fazate din exercițiul bugetar trecut. Câte proiecte noi aveți, pe actualul exercițiu bugetar?

Rovana Plumb: Nu are rost să intru în dialog cu domnul Cătălin Ivan. Nu cunoaște și nu știe despre ce e vorba despre la absorbția de fonduri europene. În momentul de față avem contracte semnate în piață de 10,7 miliarde de euro și până la finalul anului obiectivul este să ajungem la 22,6 miliarde de euro. Acesta este obiectivul pe care mi l-am asumat”, a fost dialogul dintre cei doi, în cadrul emisiunii ”Punctul de întâlnire”, de la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.