Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contre între europarlamentarii români: Siegfried Mureşan, replică dură pentru Maria Grapini

maria_grapini1

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a declarat, vineri, că Maria Grapini nu știe, după patru ani de mandat, că există rezoluții care ajung să fie votate direct în plenul Parlamentului European, fără să treacă prin comisiile de specialitate, conform Regulilor de procedură ale PE.

„Doamna Grapini încă nu știe, după 4 ani de mandat, că există rezoluții care ajung să fie votate direct în plenul Parlamentului European, fără să treacă prin comisiile de specialitate. O invit pe doamna Grapini să citească Regulile de procedură ale PE (articolul 123(2)) care spun că o rezoluție poate fi depusă de către o comisie, grup politic sau un număr minim de deputați. Doamna Grapini ar trebui să știe mai bine aceste reguli de vreme ce dumneaei a cosemnat, în numele Grupului Socialiștilor, o rezoluție despre statul de drept în Malta anul trecut, rezoluție care nu a fost votată de o comisie de specialitate”, a declarat pentru STIRIPESURSE.RO Siegfried Mureșan.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care îţi păcălesc dieta. Nu ştiai că, de fapt, conţin zahăr

El a mai precizat că proiectul de agendă a sesiunii plenare din 1 - 4 octombrie, publicat pe site-ul PE după ce a fost aprobat de Conferința președinților grupurilor politice in PE, specifică, în dreptul dezbaterii privind statul de drept în România, că votul asupra rezoluției va avea loc în următoarea sesiune plenară.

”Este timpul ca România să trimită în Parlamentul European doar oameni politici care cunosc regulile europene”, a conchis Mureșan.

Europarlamentarul Maria Grapini, membră în Comisia LIBE, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că adoptarea în Parlamentul European a unei rezoluții în privința României nu a fost decisă, așa cum anunțare eurodeputatul Siegfried Mureșan.

”Nu s-a decis nimic. Ca să se ajungă la o decizie de dezbatere în plen și rezoluție pentru România, trebuie mai întâi să treacă prin Comisia LIBE (Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne – n.r.). (...) Deci în plenară se ajunge, conform regulamentului, după ce în Comisia LIBE se aduc argumente de o parte și de alta la subiectul respectiv și Comisia decide dacă este de competența deja de plenară. Deci nu știu de ce a avansat acest lucru, pentru că nu cred că știe domnul Mureșan (Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL – n.r.) ce se va decide în Comisia LIBE din care dumnealui nu face parte”, a declarat pentru MEDIAFAX europarlamentarul Maria Grapini.

Ea a mai spus că singurul lucru decis joi este invitarea premierului Viorica Dăncilă în Parlamentul European.

CITEȘTE ȘI: TESTUL SIMPLU care îți indică dacă bei suficientă apă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.