Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contre între premierul francez și Sarkozy pe tema Greciei

Vision for the G20: Nicolas Sarkozy, Klaus Schwab

Manuel Valls l-a criticat miercuri, în Adunarea Nationala, pe Nicolas Sarkozy, presedintele partidului Les Républicains, dar si analizele pripite ale fostului presedinte francez cu privire la Grecia, care s-ar fi plasat "de fapt" în afara zonei euro, relateaza L'Obs în pagina electronica, potrivit Mediafax.

"Suntem convinsi ca locul Greciei este întru totul în zona euro", a declarat premierul, interpelat într-o sedinta de catre deputatul Partidului Socialist (PS) Dominique Lefebvre.

Sarkozy a declarat pentru Le Monde ca Guvernul grec a "suspendat de fapt, el-însusi, apartenenta Greciei la zona euro".

"Invit pe toata lumea sa dea dovada de retinere, responsabilitate si sânge rece", a reactionat seful Guvernului.

"Asemenea declaratii sunt contraproductive si nu sunt responsabile în ceea priveste urgenta în care ne aflam", a apreciat Valls.

"Franta se bate, ea nu da un vot de veto. Vreau sa le atrag atentia celor care, ca un fost presedinte al Republicii, declara ca Grecia a iesit de fapt din zona euro", a continuat el.

În opinia sa, "aceste polemici, aceste analize prea rapide dauneaza dezbaterii". "Vreau sa salut declaratiile responsabile ale fostilor premieri Alain Juppé, Jean-Pierre Raffarin si François Fillon, care stiu ca în aceste momente este în joc si destinul Europei", a spus Valls.

"Fiecare declaratie conteaza, mai ales când vine din partea Frantei", a avertizat el.

"Eu sunt circumspect cu sarutul care ucide. Avem tot interesul sa pastram Grecia alaturi de noi", a reactionat în fata presei Alain Juppé, într-o deplasare la Angers.

Întrebat de jurnalisti daca Grecia se afla în afara zonei euro, primarul de la Bordeaux a raspuns ca Grecia "nu este în afara zonei euro, nu este în afara Europei, ea a intrat în incapacitate de plata".

Valls a reactionat, anterior, pentru presa, fata de acest interviu al lui Sarkozy. "Nicolas Sarkozy este un presedinte al unui partid de opozitie, dar el a fost presedintele Republicii, a avut de a face cu problema greaca, care nu a fost rezolvata complet...", a subliniat el.

"Noi (Guvernul) am vorbit despre un risc de iesire (din zona euro), dar nu exista o iesire automata. Nu exista nici iesire de fapt si nici iesire automata", a insistat seful Guvernului francez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.