Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contre la summitul UE-Balcani: Ursula von der Leyen a cerut disociere de Rusia și China/ Vucic: 'Noi suntem o ţară independentă'

redd.it
balcani albania muntenegru serbia kosovo croatia bosnia

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a cerut marţi ţărilor din Balcanii de Vest, la summitul de la Tirana, să se disocieze de Rusia şi China şi să opteze clar pentru integrarea în Uniunea Europeană, dar preşedintele Aleksandr Vucic a afirmat că Serbia rămâne ţară "independentă".

Prezentă la summitul UE-Balcanii de Vest din Tirana, Ursula von der Leyen a afirmat că Serbia, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru şi Kosovo trebuie să se alinieze clar poziţiilor Uniunii Europene, în contextul eforturilor de integrare.

"Trebuie să decidă clar de ce parte vor să fie - de partea democraţiei, adică de partea Uniunii Europene, care le este prieten şi partener. Sau vor să aleagă alt drum?", a afirmat Ursula von der Leyen, citată de publicaţia Die Zeit și Mediafax.

Rusia şi China încearcă să aibă o influenţă din ce în ce mai mare în Balcanii de Vest, deşi Uniunea Europeană rămâne cel mai mare investitor.

Însă preşedintele Aleksandr Vucic a afirmat că Serbia, care a refuzat să aplice sancţiunile UE împotriva Rusiei, vrea să menţină o poziţie de neutralitate. "Cunoaştem obligaţiile pe care le avem faţă de Uniunea Europeană, dar noi suntem o ţară independentă. Noi ne apărăm interesele noastre naţionale", a subliniat liderul de la Belgrad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.