Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contre pe axa Brazilia – SUA din cauza Ucrainei: ministrul brazilian de Externe contrazice ferm Casa Albă

ik.imagekit.io
razboi ucraina

Casa Albă l-a criticat dur pe preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, care a acuzat Statele Unite că încurajează războiul din Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Naţională, John Kirby, a declarat că Brazilia repetă mecanic propaganda chineză şi rusă, fără să analizeze faptele, informează BBC, relatează Rador. În timpul vizitei sale în China, Luiz Inacio Lula da Silva a declarat că Washingtonul ar trebui să înceapă să vobească despre pace în Ucraina.

Ministrul brazilian de externe Mauro Vieira a declarat că nu este de acord cu evaluarea coordonatorului pentru comunicații strategice de la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe (NSC), John Kirby, cu privire la poziția braziliană privind Ucraina.

După ce diplomatului i s-a cerut să comenteze cuvintele lui Kirby, el a spus că nu știe care este miza, subliniind că Rusia și Brazilia "au o istorie comună" ca țări care au reprezentanți diplomatici în capitalele celuilalt în ultimii 195 de ani. Când reporterii i-au spus declarațiile lui Kirby, el a răspuns: "Nu, nu sunt de acord cu asta", relatează TASS.

Brazilia a îndemnat la pace

Săptămâna trecută, la Beijing, liderul brazilian Luiz Inácio Lula da Silva a făcut apel la SUA să înceteze să "alimenteze" conflictul din Ucraina și să se îndrepte spre găsirea unei soluții pașnice. Potrivit lui Lula da Silva, acum este necesar să se caute în mod activ țări care, alături de Brazilia și China, ar fi dispuse să medieze în discuțiile dintre Rusia și Ucraina. Anterior, președintele brazilian a declarat că Rusia este garantul păcii pe termen lung în lume. El a luat deja inițiativa de a dezvolta un nou format internațional care să permită dialogul între Moscova și Kiev, subliniind că este pregătit, dacă este necesar, să medieze discuțiile directe între președinții rus și ucrainean Vladimir Putin și Volodymyr Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.