Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contre între liberali și social-democrați în privința banilor veniți de la București pentru reparațiile la podul prăbușit

digi 24
pod prabusit neamt

După ce liderii PNL din Neamț au făcut demersurile necesare la Guvern și au obținut fondurile necesare pentru refacerea Podului de la Luțca, social-democrații nemțeni conduși de baronul Ionel Arsene au ieșit la atac și susțin că banii au venit pentru că ei ar fi intervenit în Parlament.

Demersurile pentru realizarea altei construcţii par a avea rezultate palpabile, după ce fonduri au fost alocate prin Legea bugetului de stat pentru anul viitor, într-o şedinţă care a avut loc săptămâna trecută. Pe 14 decembrie 2022, liberalii nemţeni anunţau acest lucru, spunând că Guvernul Ciucă şi-a respectat promisiunea.

„Premierul Nicolae Ciucă ne-a dat toate asigurările, încă de acum câteva luni, că va aloca fonduri pentru reconstrucţia podului de la Luţca. Aceste promisiuni devin realitate prin Legea bugetului 2023 alocându-se 3,4 milioane de lei pentru începerea lucrărilor la un nou pod, mult mai trainic“, a declarat George Lazăr, preşedintele PNL Neamţ.

Ar urma să se mai aloce şi alte fonduri, astfel ca lucrările să se desfăşoare într-un ritm susţinut, fără pauze. La afirmaţiile liderului PNL Neamţ, au reacţionat parlamentarii PSD Neamţ, care spun că şi ei s-au implicat în obţinerea fondurilor, depunând două amendamente, ambele aprobate.

„Omite (George Lazăr - n.red.) să spună că, din suma de 3,4 milioane de lei, 2 milioane de lei vor ajunge în judeţ datorită parlamentarilor PSD (...). Sunt aspecte care trebuie cunoscute în spaţiul public şi tupeul liberalilor, de a-şi asuma merite necuvenite, trebuie sancţionat!“, se arată într-un comunicat al parlamentarilor PSD.

Chiar dacă banii au fost alocaţi pentru noul pod, lucrările  efective nu pot fi anticipate când vor începe, deoarece trebuie parcurse multe etape. Între ele proiectare, aprobări de la diverse instituţii, licitaţie pentru constructor, etc. Plus că va dura mult şi îndepărtarea ruinelor din vechiul pod picat în râu.

La podul de la Luţca, lucrările de reabilitare au fost în valoare de 8,3 milioane de lei, adică vreo 1,6 milioane de euro. Beneficiar a fost CJ Neamţ, preşedintele Ionel Arsene, anunţând, pe 13 noiembrie 2021, redeschiderea circulaţiei, deşi recepţia nu era făcută. În prezent, DNA efectuează cercetări, urmând ca o expertiză să explice motivele pentru care s-a surpat pe 9 mai 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.