Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controale mamut la restaurante în seara de Revelion: cazul Ferma Dacilor se putea repeta cu ușurință

M. C.
restaurantcapri.ro
restaurant

Controale mamut la restaurante în seara de Revelion: cazul Ferma Dacilor se putea repeta cu ușurință

Pompierii din Botoşani au aplicat, în noaptea de Revelion, două amenzi în valoare de 80.000 de lei şi au închis un restaurant, ca urmare a lipsei autorizaţiei de securitate la incendiu, au anunţat, luni, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, transmite Agerpres.

Potrivit acestora, sancţiunile au fost dispuse în urma unor controale efectuate, de Revelion, de inspectorii de prevenire ai ISU, alături de jandarmi. "Pe timpul controalelor au fost constatate două deficienţe, fiind aplicate două amenzi contravenţionale în cuantum de 80.000 lei pentru funcţionare fără autorizaţie de securitate la incendiu din care una în condiţii grave. Totodată, pentru încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu, pentru un obiectiv din judeţ s-a dispus măsura complementară de oprire a funcţionării ori utilizării până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu", au precizat oficialii ISU.

Acţiunile de Revelion au urmărit respectarea capacităţii maxime de utilizatori prevăzută în autorizaţia de securitate la incendiu, respectarea cerinţelor care au stat la baza emiterii autorizaţiei de securitate la incendiu, asigurarea condiţiilor de evacuare a utilizatorilor, asigurarea dotării cu mijloace de apărare împotriva incendiilor, existenţa şi funcţionarea instalaţiilor de detecţie, avertizare şi alarmare, a instalaţiilor de stingere, a instalaţiilor de iluminat de siguranţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.