Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controalele la frontierele României îi sperie pe cetățenii moldoveni, după intrarea în Schengen: 'La români nu merge cu șpaga ca la unguri!' / Video

politia de frontiera verificare documente

Controalele la frontierele României îi sperie pe cetățenii moldoveni, după intrarea în Schengen: 'La români nu merge cu șpaga ca la unguri!'

Odată cu intrarea României în Spațiul Schengen aerian și maritim, lucrurile par să fi luat o întorsătură nefavorabilă pentru cetățenii din Republica Moldova. Într-un live pe TokTok, patronul unuei agenții de peste Prut, care face curse către Europa îi avertizează pe turiști că nu mai merge cu banul dat la vamă, la polițiștiștii de frontieră.

În cele trei minute în care a vorbit, Marin, așa cum s-a prezentat bărbatul, le explică, cu sibiect și predicat, că regulile s-au schimbat și că cei care nu respectă legea, vor fi interziși pentru o perioadă să mai poată pleca în Europa.

Ce a spus patronul firmei de transport din Republica Moldova

"Vin cu nouătăți, cu vești nu prea bune pentru care dețin doar pașapoarte biometrice. Adică mse speculează pe interne că de porturi, de una, de alta. Vreau să vă spun că România a intrat în Spațiul Schengen aerian și maritim. Nu știu ce treabă are asta cu calea terestră că deja la hotarul Româmniei cu Ungaria nu se mai pune ștam pile în pașapoarte, doar verifică pașapoartele.

Iar la noi, la hotar cu Republica Moldova, românii deja îți numără toate păcatele, câte zile ai stat acolo, în Germania ori în Italia, în Europa, mai pe scurt, și dacă ai încălcat termenul de ședere.

Vreau să vă spun că da, este adevărat, nu se mai trece cum erați obișnuiți la Ungaria. Și știți foarte bine toți că dădeai 100 de ruble și se trecea. Închidea ochii, îți făcea ei pașapoartele, treceai înapoi, mai dădeai 100 de euro și era fix ca-n Chicago, era foarte bine. Sau care aveai, dădeai 150 de euro și era foarte bine, îți făceai treaba, mergea treaba, toți care voiam să meargă, să stea.

Deocamdată la români nu mai merge treaba asta. Se pune deport. Cei care au depășit mai mult de 90 de zile de stat în Germania sau Europa. Menționez, cei care au depășit 90 de zile. Le pune deport, Adică dacă tu ai depășit cu mai mult de 30 de zile, încă se mai pune jumătate de an deport și vreo 200 de euro amendă. Sunt care le pune și pe 3, 4 sau 5 ani.

Nu căutați căi, deocamdată, nu căutați păduchi, cum s-ar zice, nu ia nimeni bani la români, nu se clarifică nicicum. Care are păcate, plătește cu deport și cu amendă. Asta e 100% drept și, deocamdată, așa e.

Pentru cei care vor să plece din Moldova în Europa și nu au stat 3 luni, la fel, îi întoarce înapoi în Moldova. Trebuie să stai 3 luni acasă, apoi să pleci iar în Europa. Nu este, deocamdată nici o ieșire, nici un canal, nimic. Aseară, dintr-un autocar întreg am avut o perdoană căreia i-a pus deport", a spus patronul firmei de transport..

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.