Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Control-fulger la Penitenciarul Jilava: S-au aplicat amenzi după vizita agentului guvernamental la CEDO (surse)

penitenciar inchisoare

O echipă a Institutului Naţional pentru Sănătate Publică a efectuat un control de urgenţă la Penitenciarul Jilava şi la spitalul penitenciarului, miercuri, 24 aprilie, la doar o zi după vizita secretarului de stat Viorel Mocanu, agent guvernamental la CEDO.

În urma verificării efectuate de INSP, au fost aplicate amenzi şi s-a stabilit un termen de o săptămână pentru a se intra în normalitate. Verificările au durat de prima oră a zilei până la finalul programului de lucru, potrivit unor surse oficiale.

CITEȘTE ȘI: Dovedit ştiinţific: Fructul care te fereşte de cancer, boli de inimă şi anxietate

Amintim că agentul guvernamental la CEDO, secretarul de stat MAE Viorel Mocanu, a efectuat marți o vizită de control la Penitenciarul Jilava pentru a verifica la fața locului situația reclamată în multitudinea de cauze aflate pe rolul Curții.

"Au fost vizitate toate cele 6 sectii ale penitenciarului în care sunt incarcerați aproape 1000 de deținuti, puține fiind situațiile în care recomandările Curții își găsesc aplicabilitate. Au fost constate deficiențe privința sistemului de alimentare cu energie termică, în special la nivelul bucătăriei care deservește întregul penitenciar, unde, deși există utilaje moderne, pereții prezintă grave deteriorări ca efect al igrasiei și mucegaiului. Pe lângă spațiile insalubre și suprapopulate, vizita s-a referit și la condițiile de deținere a persoanelor aflate în Spitalul Penitenciar Jilava, unde aspectul acestuia a rămas la nivelul unui ospiciu din perioada anilor '90", a precizat agentul guvernamental, pentru STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.