Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controlul coordonat în punctul de trecere a frontierei Leuşeni - Albiţa va fi prelungit şase luni

Romania TV
politie-frontiera-migranti-imigranti

Controlul coordonat în punctul de trecere a frontierei Albiţa - Leuşeni urmează să fie prelungit pentru o perioadă de şase luni, începând cu data de 15 octombrie, conform unui memorandum adoptat în şedinţa de joi a Guvernului., potrivit Agerpres.

Memorandumul vizează prelungirea valabilităţii Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind controlul coordonat pe teritoriul ţării noastre în punctul de trecere a frontierei, rutier, pe sensul de intrare în România.

"Astfel, se asigură continuitatea procesării cât mai rapide a fluxurilor de persoane şi a mijloacelor de transport, respectiv a consolidării bilaterale pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere", informează Executivul.

În luna aprilie, autorităţile de frontieră din România şi Republica Moldova au început să implementeze controlul coordonat în punctul de trecere a frontierei Albiţa - Leuşeni, pe teritoriul ţării noastre.

"Controlul coordonat se realizează atât de către poliţia de frontieră, cât şi de către autorităţile vamale ale celor două ţări, presupune controlul la trecerea frontierei efectuat separat de către personalul de control al statului de ieşire (Republica Moldova), urmat consecutiv de personalul statului de intrare (România), efectuat pe teritoriul unui singur stat. Din punct de vedere operaţional, implementarea controlului coordonat va contribui la procesarea cât mai rapidă a fluxurilor de persoane şi mijloace de transport", informa Poliţia Română de Frontieră, la momentul respectiv.

Lungimea frontierei dintre România şi Republica Moldova este de aproximativ 681 km, fiind operaţionalizate şase puncte de trecere a frontierei de stat rutiere deschise traficului internaţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.