Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controversă: După ce au susținut că a fost ucis, serviciile ucrainene anunță schimbarea comandantului rus din regiunea Harkov

Roman Berdnikov

Generalul care comanda grupul de armate din vestul Rusiei a fost demis în urma retragerii din regiunea Harkov, potrivit serviciilor secrete militare ucrainene.

Potrivit unui comunicat al Direcției de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei (GUR), generalul Roman Berdnikov a fost înlocuit după numai 17 zile în funcție.

„Conducerea grupării vestice a forțelor armate ale FR a fost înlăturată de la comandă. Motivul acestei decizii este reprezentat de înfrângerile zdrobitoare primite ca urmare a ofensivei Forțelor de Apărare ucrainene”, se arată în comunicat.

Înlocuitorul său este generalul-locotenent Alexander Lapin, comandantul grupării de armate centru, care va prelua acum conducerea ambelor grupări, potrivit ucrainenilor.

Nu a existat nicio confirmare a afirmației din alte surse. De asemenea, trebuie remarcat faptul că, în iunie, surse ucrainene au afirmat că Berdnikov a fost ucis în acțiune, notează The Guardian.

Cu toate acestea, Ministerul rus al Apărării a declarat pe Telegram că forțele sale din regiunea Harkov au "provocat înfrângerea" unităților ucrainene din Pristin, Boldyrevka, Sinikha, Beloe, Komarovka, Gorokhovatka, Kupyansk, Senkovo și Podvysokoye din regiunea Harkov.

"Au fost distruși peste 250 de militari ucraineni, 12 vehicule blindate, trei piese de artilerie de câmp, un lansator multiplu de rachete și 17 vehicule", se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.