Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONTROVERSĂ în Franța după discursul lui Emmanuel Macron - Sondaj cu rezultate NEAȘTEPTATE

captura TV
Macron Emmanuel

Preşedintele francez Emmanuel Macron nu a convins o majoritate a francezilor cu discursul său susţinut luni seară pentru a pune capăt protestelor ''vestelor galbene'', dar această mişcare a pierdut sprijinul unei părţi a populaţiei, conform unor sondaje publicate marţi, transmite agenţia EFE, scrie Agerpres.

Un sondaj realizat de institutul Odoxa pentru cotidianul Le Figaro arată că şeful statului nu a reuşit să seducă şase din zece cetăţeni, deşi există o largă susţinere pentru propunerile sale, printre cele mai notabile fiind creşterea salariului minim cu 100 de euro din 2019, fără ca acest lucru să-i coste vreun euro pe angajatori, defiscalizarea orelor suplimentare din 2018 şi anularea creşterii de taxe care a fost impusă pensionarilor care câştigă mai puţin de 2.000 de euro pe lună.

Procentul celor care consideră că preşedintele s-a exprimat ''clar'' (58%), în mod ''responsabil'' (54%) şi că Macron este ''conştient de gravitatea situaţiei'' (54%) este de asemenea peste medie, însă 59% dintre cei intervievaţi cred că el nu a fost ''convingător''.

Deşi 54% dintre francezi sunt de părere că protestele ''vestelor galbene'' trebuie să continue, acest sprijin a pierdut 12 puncte procentuale faţă de sondajul din 22 noiembrie.

Citește și: Victor Ponta, MESAJ FULGER după sondajul care arată prăbușirea PSD

Într-un alt sondaj, efectuat de institutul OpinionWay pentru postul LCI, jumătate dintre cei chestionaţi nu au fost convinşi de discursul preşedintelui, deşi 78% cred că eliminarea impozitelor şi a cotizaţiilor sociale pentru orele suplimentare este răspunsul adecvat, în timp ce 72% susţin îngheţarea creşterii pensiilor mari.

Şi în acest al doilea sondaj sprijinul pentru protestele ''vestelor galbene'' rămâne majoritar (66%), dar pierde două puncte procentuale faţă de sondajul din 6 decembrie, iar 54 % dintre participanţii la sondaj ar dori ca, în urma discursului susţinut de Macron, protestele să înceteze.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.