Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controversă în Franța - Charlie Hebdo republică caricaturile cu profetul Mahomed

charlie hebdo

Publicaţia franceză de satiră Charlie Hebdo republică ilustraţiile cu profetul Mahomed care au făcut-o ţinta jihadiştilor în urmă cu cinci ani, informează Le Figaro potrivit news.ro.

„Nu vom dormi vreodată. Nu vom renunţa vreodată”, a justificat decizia directorul săptămânalului, Riss, în ajunul începerii procesului atentatului din 7 ianuarie 2015, în urma au fost ucişi, în redacţie, 12 oameni.

Noul număr, care va cuprinde caricaturile, va fi lansat în print miercuri.

Sondajul care generează îngrijorare printre experți - Un procent important din populația globului refuză vaccinarea împotriva COVID-19

Cele 12 desene, publicate iniţial de cotidianul danez Jyllands-Posten, pe 30 septembrie 2005, apoi de Charlie Hebdo în 2006, îi arată, între altele, pe profet purtând o bombă pe turban, şi un personaj înarmat cu un cuţit flancat de femei îmbrăcate în negru.

„Ne-a fost deseori cerut, după ianuarie 2015, să producem alte caricaturi cu Mahomed. Am refuzat întotdeauna, nu pentru că ar fi interzis, legea ne permite să facem asta, ci pentru că era necesar un bun motiv pentru asta, un motiv care are sens şi care aduce ceva în dezbatere”, a explicat redacţia publicaţiei într-un articol publicat în numărul de săptămâna aceasta.

Echipa a dăugat: „Să republicăm în săptămâna începerii procesului atentatelor din ianuarie 2015 aceste caricaturi ni se pare indispensabil”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.