Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controversatul George Soros ar vrea să intre pe piața media din România

AP Photo/Manuel Balce Ceneta
george soros

Omul de afaceri și filantropul George Soros ar fi interesat de piața media din România. Dar nu numai! Cel puțin asta titrează presa de la Budapesta. Planul lui George Soros ar fi unul mai mare, care nu vizează doar România sau Ungaria. Compania internațională de media Internews caută un redactor-șef în Ungaria. Compania, susținută de Fundațiile pentru o Societate Deschisă (controlată de George Soros) și administrația Biden din SUA, ar încearca să construiască o rețea în Ungaria și în alte țări din regiune, inclusiv România, sub masca „independenței” presei, informează presa maghiară apropiată de Viktor Orban - adversar al lui George Soros.

Compania Internews continuă să-și caute redactorul-șef în Ungaria. Un anunț pe LinkedIn spune că vor să găsească un redactor-șef la Budapesta. Candidatul lor ideal a fost inițial programat să fie selectat până în octombrie, dar acest lucru s-ar putea să se fi dovedit nereușit, deoarece anunțul lor este încă activ. În anunț, ei scriu că revizuiesc fără probleme aplicațiile și, de asemenea, îi încurajează pe cei interesați să aplice cât mai curând posibil. Anunțul precizează că guvernul SUA este finanțatorul proiectului și este afișat în mod vizibil în anunțul LinkedIn, dar aceste informații nu mai sunt incluse în descrierea detaliată a poziției de pe site-ul lor web, relatează presa maghiară.

Anunțul de angajare mai arată că, pe lângă Ungaria, Armenia, Georgia, Polonia, România și Ucraina sunt în centrul proiectului companiei, unde vor să susțină un "sector media puternic și independent" care "rezistă unor interese puternice menite să manipuleze, să izoleze și să controleze presa". Compania a adăugat că redactorul-șef va avea sarcina de a dezvolta politici și planuri editoriale specifice fiecărei țări și regionale și va identifica, angaja și gestiona consultanți editoriali și experți cu sprijinul coordonatorilor locali.

În anunțul de angajare, ei se prezintă ca o organizație de indivizi „dinamici, motivați de misiune, care se simt pasionați de a conduce schimbări pozitive în lume.”

De asemenea, sunt „mândri de angajamentul lor față de inovare și flexibilitate și cred în puterea diferitelor echipe”. Descrierea arată, de asemenea, că echipa lor include „persoane de diferite sexe, părinți și non-părinți, precum și persoane de diferite rase, naționalități, vârste, orientări sexuale și medii socioeconomice”. Ei se văd ca angajatori cu egalitate de muncă egală în minte, astfel încât acestea să încurajeze candidații de toate rasele, genurile, vârstele, orientări, minoritățile, și originile naționale să se aplice la ei, dar ei, de asemenea, le urează bun venit celor din "medii alternative” și cu „experiențe".

După cum se descrie în anunț, atribuțiile noului redactor-șef vor include furnizarea de formare editorială, mentorat și consultare organismelor mass-media locale pentru a le îmbunătăți capacitatea de a produce conținut media antrenant și convergent. În plus, în cooperare cu managerul de proiect, acesta ar trebui să caute experți tematici regionali și internaționali și să sprijine dezvoltarea unui grup consultativ regional și specific fiecărei țări pentru a coordona / mentora jurnaliștii și producătorii de conținut.

În plus față de abilitățile fluente de limbă engleză, candidatul este de așteptat să aibă gândire strategică, bune abilități diplomatice, de rezolvare a problemelor și de comunicare, dar se pune un accent deosebit și pe cunoașterea abilităților eficiente de relaționare și team building. Solicitantul trebuie, de asemenea, să aibă o cunoaștere aprofundată a pieței mass-media din Ungaria, dar trebuie să fie capabil să trateze oamenii bine și să poată lucra singur, pe lângă faptul că poate lucra într-o echipă internațională mare.

Pe baza anunțului de angajare, aceștia declară, de asemenea, că nu discriminează pe nimeni, inclusiv pe baza ideologiei politice.

Context

Internews este apropiată și a fost susținută de Fundațiile pentru o Societate Deschisă ale lui Soros și de Fundația Rockefeller, dar sunt susținute și de giganți tehnologici precum Facebook și Google, relateză presa maghiară. Ei se definesc ca o organizație media globală americană independent-obiectivă, potrivit informațiilor de pe site, operează într-o sută de țări cu treizeci de birouri, angajând aproximativ douăzeci de mii de jurnaliști.

Guvernul american a lansat deja în 2017 o inițiativă și un program de burse la fel de bine direcționate, intitulat Mass-media maghiară independentă pentru mediul rural, dar sub presiunea președintelui de atunci, Donald Trump, a fost în cele din urmă scoasă de pe ordinea de zi, scrie  publicația Magyar Nemzet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.