Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controversatul rapper francez Médine, scos din programul unui festival din Belgia

leparisien.fr
Médine rapper

Controversatul rapper francez Médine, scos din programul unui festival din Belgia

Rapperul francez Médine, aflat în centrul unei polemici în Franţa în urma unui tweet considerat antisemit, a fost scos din programul unui festival în cadrul căruia unde urma să cânte vineri la Namur, în Belgia, au anunţat miercuri organizatorii, potrivit AFP, informează Agerpres.

Într-un comunicat, festivalul Les Solidarités şi-a explicat decizia a renunţa la venirea rapperului, invocând o preocupare de a calma spiritele.

"Astăzi, în urma unui tweet - al cărui conţinut nu îl împărtăşim - şi în ciuda scuzelor şi explicaţiilor artistului, un val de reacţii, atât pline de ură, cât şi mai echilibrate, a inundat internetul şi a fost preluat de presă. În pofida noastră, festivalul este azi victimă", au adăugat organizatorii.

Médine este un rapper controversat în Franţa, fiind acuzat în trecut de luări de poziţie "homofobe" sau catalogat drept "islamist". Într-un mesaj postat în urmă cu două săptămâni pe reţeaua de socializare X (fosta Twitter), rapperul făcuse un joc de cuvinte între numele de familie al eseistei Rachel Khan, nepoata unor supravieţuitori ai Holocaustului, şi cuvântul "supravieţuitor".

O expresie pe care Médine a regretat-o ulterior, negând că ar fi fost antisemit. El şi-a reiterat scuzele în două interviuri acordate miercuri presei franceze, cu o zi înainte de a participa la o dezbatere politică în cadrul zilelor de vară ale partidului ecologist EELV din oraşul său natal Le Havre.

"Antisemitismul este o otravă, mă lupt cu el de mult timp", a declarat miercuri cântăreţul în vârstă de 40 de ani pentru ziarul Le Parisien. "A fost o greşeală, recunosc", a adăugat el, referindu-se la tweet-ul controversat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.