Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controverse în Qatar: Un predicator musulman radical, invitat să țină prelegeri în timpul Cupei Mondiale

Zakir Naik

Qatarul l-a invitat pe Zakir Naik, un controversat predicator islamic indian care se confruntă cu acuzații de spălare de bani și discursuri instigatoare la ură în India, să țină prelegeri religioase în timpul Cupei Mondiale FIFA 2022, potrivit unui raport al agenției Alarabia News.

Articolul îl citează pe Faisal Alhajri, un prezentator la canalul de sport Alkass, deținut de statul Qatar, care într-o postare pe Twitter a scris: "Predicatorul Sheikh Zakir Naik este prezent în Qatar în timpul Cupei Mondiale și va ține multe prelegeri religioase pe parcursul turneului."

La sfârșitul anului 2016, India a interzis Fundația de Cercetare Islamică a lui Naik, acuzându-l că i-a încurajat și ajutat pe adepții săi să "promoveze sau să încerce să promoveze sentimente de dușmănie, ură sau rea-voință între diferite comunități și grupuri religioase".

Zakir Naik trăiește în exil în Malaezia din 2017, în calitate de fugar, după ce guvernul indian a depus acuzații împotriva sa pentru spălare de bani.

Chiar dacă Naik are rezidență permanentă în Malaezia, i s-a interzis să țină discursuri în această țară în 2020, în interesul "securității naționale".

El a fost acuzat că a ținut discursuri incendiare și a fost interogat de poliția locală cu privire la intenția sa de a provoca o încălcare a liniștii publice prin remarci despre comunitățile hindusă și chineză care trăiesc în această națiune majoritar musulmană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.