Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controverse la Academia Română: Comunicatul despre 5G a dispărut de pe site după o zi

lemondeinformatique.fr
5g

Comunicatul în care Academia Română îşi exprima îngrijorarea faţă de implementarea tehnologiei 5G în România, a fost înlăturat de pe site-ul instituţiei, decizie care nu a aparţinut Biroului de Comunicare, ci conducerii, a explicat un reprezentant. Contactat telefonic de News.ro, preşedintele forului, istoricul Ioan Aurel Pop, a transmis că nu poate vorbi şi că biroul prezidiului va formula un punct de vedere până la 1 septembrie.

Academia Română a transmis joi că este preocupată cu privire la consecinţele pe care utilizarea tehnologiei 5G le-ar putea avea asupra sănătăţii publice şi consideră că aceasta este o temă de maxim interes în contextul în care România analizează aprobarea strategiei de implementare a reţelei 5G la nivel naţional.

Forul a avertizat că implementarea tehnologiei 5G fără o evaluare concretă a riscurilor şi vulnerabilităţilor poate avea grave consecinţe asupra sănătăţii populaţiei şi poate genera prejudicii sensibil mai mari decât avantajele şi a cerut o analiză ştiinţifică responsabilă.

Comunicatul emis joi de Academie a stârnit o controversă în mediul online, el punând pe seama OMS informații care nu ar fi fost conforme cu realitate, despre riscul de cancer prin expunerea la tehnologia 5G, iar vineri el nu se mai răgăseşte pe site-ul instituţiei.

„Decizia trebuie discutată cu domnul preşedinte. Noi avem un alt site în lucru”, a răspuns News.ro un reprezentant al departamentului de comunicare.

Ioan Aurel Pop a transmis că nu poate vorbi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.