Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controverse la Galați în jurul unor cupole de sticlă amplasate pe un pasaj pietonal

sidex galati

O lucrare controversată, formată din două cupole de metal și sticlă, a fost amplasată în Galați peste un pasaj pietonal din centrul orașului, potrivit Mediafax.

Pasajul a fost modernizat în urma unei investiții de aproximativ două milioane de lei, fiind placat cu marmură şi granit și dotat cu instalaţii electrice dotate cu echipamente cu LED

La exterior au fost instalate două copertine din sticlă prinse pe o structură metalică, iar din cauza formei, acestea au stârnit controverse.

Proiectantul a explicat că cele două copertine se încadrează în noul context arhitectural al centrului oraşului Galaţi şi că rolul lor principal este să protejeze intrările din pasaj.

Reprezentanţii Primăriei anunță că în interiorul pasajului vor fi spaţii expoziţionale pentru operele artiştilor gălăţeni şi vor fi organizate piese de teatru şi concerte cu număr redus de participanţi

Cristoiu distruge explicațiile președintelui: 'Racolările PNL s-au făcut, se fac şi se vor face cu acceptul lui Klaus Iohannis'

„Este pentru prima dată când pasajul capătă a înfăţişare nouă şi este adus în esteticul, în designul, în logica zonei centrale a oraşului Galaţi. Cu siguranţă va rămâne un reper pentru gălăţeni. Eu cred că este un pasaj extrem de util, care are posibilitatea de a fi folosit nu doar pentru tranzit, ci şi pentru evenimente petrecute într-un spaţiu mai inedit. Tineretul caută spaţii neconvenţiale, se organizează piese de teatru la subsol de bloc, de ce nu s-ar face un eveniment artistic în acest pasaj”, a spus primarul Ionuţ Pucheanu.

Părerile gălăţenilor sunt împărţite în ceea ce privește noua investiție.

Unii laudă pe Facebook modernizarea pasajului și susțin că trebuia schimbată faţa oraşului, iar pasajul arată foarte bine, la fel ca în marile oraşe europene.

Alții în schimb consider că este „o porcărie care sluţeşte centrul oraşului” şi că „banii au fost aruncaţi în vânt”.

O persoană care locuieşte în zonă se gândeşte să dea Primăria Galați în judecată și spune că este foarte nemulţumită de amplasarea acestei ”fierătanii”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.