Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controverse: lupii revin în pădurile din Belgia după 100 de ani

lupi

Lupii se întorc în Belgia după 100 de ani, profitând de legile care interzic uciderea și capturarea lor. Apariția primelor haite de lupi a stârnit discuții în societatea belgiană.

În trecut, lupii au fost vânați pe scară largă în Europa, inclusiv în Belgia. Legendele locale spun că ultimul lup din Belgia a fost împușcat de regele Leopold al II-lea în anii 1890, informează Mediafax.

Deși estimările variază, se crede că în prezent în Belgia trăiesc 15-20 de lupi. O haită se află în Flandra, iar alta trăiește în sudul Valoniei. În țările vecine, Franța și Germania, trăiesc sute de exemplare. Guvernul britanic, însă, a exclus reintroducerea lupilor.

Practic, lupii au început să se înmulțească în toată Europa ceea ce declanșează alarma în unele comunități, dar reprezintă o veste bună pentru ecologiști. Lupii revin în pădurile Europei profitând de legile care îi protejează.

Protecția lupilor a fost asigurată prin Convenția de la Berna și, ulterior, prin Directiva UE privind habitatele din 1992. Aceasta a interzis capturarea sau uciderea deliberată a lupilor, cu unele excepții.

O evaluare la nivel european din septembrie 2022 a stabilit că, „după o reducere severă în prima jumătate a secolului XX", datele actuale arată că „numărul total de lupi din cele 27 de state membre ale UE este probabil de ordinul a 19.000".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.