Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controverse pe tema demisie intempestive a șefului Serviciului de informații moldovenești. Președintele Maia Sandu anunță că există deja un candidat

captură TV
Maia sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a refuzat să spună dacă Alexandr Esaulenco și-a dat demisia din propria inițiativă sau la cererea politicului. Totodată, preșdintele statului a menționat că fotoliul lui Esaulenco deja este ochit un candidat, fără a da nume, însă a precizat că este din afara sistemului de securitate, transmite Replicamedia.md.

„Am discutat cu domnul Esaulenco, dumnealui a fost în această funcție timp de trei ani. Au fost multe lucruri bune care s-au întâmplat în tot acest timp.

Au fost acțiuni din partea SIS care au protejat interesele naționale la care a contribuit domnul director. În același timp, este o mișcare firească, pentru că am discutat de mai multe ori - avem nevoie de oameni noi care să vină în sistem.

(...) Părerea mea, susținută de majoritatea parlamentară și președintele Parlamentului, este că este bine să vină în sistem un om din afară. E nevoie să continuăm reformele. Domnul Esaulenco a avut o contribuție pozitivă la unele lucruri, acum este important să vină un om din afară”, a precizat Maia Sandu la emisiunea „ÎnPROfunzime”, de la ProTV.

Întrebată dacă șeful SIS a demisionat din funcția din propria inițiativă sau decizia i-ar fi fost influențată de guvernare, șefa statului s-a eschivat să răspundă, declarând că „sunt detalii care trebuie să le discutați cu el”.

Cât despre noul director al SIS, lidera de la Chișinău a recunoscut că deja este un candidat și în curând numele acestuia va fi făcut public.

„Discutăm, dar trebuie coordonate lucrurile. Trebuie să avem o înțelegere finală în echipă. Există un candidat, care vine din afara sistemului de securitate. Are anumite cunoștințe și are anumite tangențe în activitatea pe care a avut-o până acum, a colaborat cu această instituție. În scurt timp o să fie anunțat numele persoanei”, a punctat președinta Sandu.

Amintim că, Alexandru Esaulenco, directorul Serviciului de Informații și Securitate, și-a dat demisia din funcție. O cerere în acest sens a fost trimisă președintelui Parlamentului și urmează a fi examinată în plen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.