Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conturi de PFA ale clienţilor BRD pot fi deschise şi online, anunţă banca

brd.ro
brd

Clienţii BRD persoane fizice care au şi activitate de persoană fizică autorizată (PFA) pot deschide un cont bancar fără să se deplaseze la sucursalele băncii, a anunţat, marţi, instituţia bancară într-un comunicat transmis Agerpres.

"Aliniindu-se prevederilor OUG 30/2020, astfel cum a fost modificată prin OUG 32/2020 privind indemnizaţiile de şomaj tehnic pentru Persoanele Fizice Autorizate, BRD a implementat un proces de deschidere la distanţă a unui cont pentru clienţii săi persoane fizice care au şi activitate de persoană fizică autorizată şi sunt vizaţi de respectivele măsuri, pentru ca aceştia să nu se mai deplaseze la bancă", precizează banca.

Potrivit ordonanţei, clienţii Persoane Fizice Autorizate vor putea beneficia de indemnizaţie de şomaj tehnic, în condiţiile prevăzute în normele de aplicare ale ordonanţei, iar una dintre condiţii este depunerea actelor, inclusiv a extrasului de cont pe PFA, până pe data de 10 aprilie.

În acest context, persoanele fizice care doresc deschiderea unui cont de PFA trebuie să completeze un formular online, la adresa https://www.brd.ro/conturi-pfa, urmând să fie contactaţi în cel mai scurt timp posibil. Ulterior, clienţii care doresc să facă operaţiuni bancare fără deplasare într-o agenţie pot subscrie tot la distanţă, pentru serviciile digitale MyBRD Mobile şi MyBRD Net. Activarea acestor servicii se face prin contact center BRD.

Citește și: Avertismentul unui medic de la Matei Balș: 'Vârful pandemiei ar putea fi atins între Paște și 1 Mai, dar trei scenarii pot da toate calculele peste cap'

"Persoanele Fizice Autorizate care nu sunt deja clienţi BRD şi doresc deschiderea unor astfel de conturi trebuie să urmeze procesul obişnuit de deschidere a relaţiei, în agenţiile BRD", notează sursa citată.

BRD - Groupe Societe Generale operează o reţea de 648 de unităţi şi ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a instrumentelor de plată fără numerar, cu aproximativ 2,5 milioane de carduri şi o reţea de acceptare de aproximativ 29.000 de POS-uri şi aproape 1.500 de ATM-uri.

La finele anului 2019, activele totale ale băncii erau de 55,9 miliarde de lei.

BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 149.000 de angajaţi în 67 de ţări şi peste 31 de milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi-cheie: retail banking în Franţa, retail banking internaţional, asigurări şi servicii financiare pentru companii, respectiv global banking şi soluţii pentru investitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.