Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conturile de Twitter, Facebook sau Instagram ale mai multor echipe din Campionatul de Fotbal American au fost sparte de hackeri

Instagram
facebook instagram twitter

Conturile de Twitter, Facebook sau Instagram ale mai multor echipe din Campionatul de Fotbal American (NFL) au fost sparte de hackeri. Atacul cibernetic a fost revendicat de gruparea de hackeri OurMine, informează BBC, potrivit MEDIAFAX.

Printre victimele atacului cibernetic s-au aflat, luni, echipele San Francisco 49ers sau Kansas City Chiefs, care vor participa la Super Bowl, programat pe 2 februarie. În total, 15 formații din NFL au fost afectate.

Citește și: Se bat cap in cap! A refuzat propunerea .

Gruparea OurMine a transmis că atacul a fost menit să arate că securitatea de pe internet este în continuare scăzută și trebuie îmbunătățită, mai scrie sursa citată.

Platforma Twitter a confirmat că respectivele conturi au fost afectate de atacul hackerilor, ele fiind închise cât timp se va încerca recuperarea lor. De asemenea, pagina de Twitter a celor de la OurMine a fost dezactivată în cursul zilei de luni.

"Salut! Ne-am întors (OurMine). Suntem aici să vă arătăm că orice poate fi spart. Pentru a vă îmbunătăți securitatea conturilor, contactați-ne", a fost mesajul apărut pe contul oficial al celor de la NFL.

Citește și: `Băi talent: nu-ți e rușine!`Fostul ministru al Educației în guvernul Boc a jignit grav un geniu al muzicii românești

Gruparea OurMine, care se află în Dubai, a compromis de-a lungul timpului mai multe conturi importante de Twitter, precum Netflix, Marvel, cea a lui Jack Dorsey, fondatorul Twitter, sau a lui Sundar Pichai, directorul executiv al Google.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.