Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Convenție RADET - ELCEN - Romgaz privind achitarea în avans a gazelor de către Primărie

radet

Consiliul General al Municipiului București a aprobat luni convenția încheiată între RADET, ELCEN și Romgaz privind justificarea avansurilor de plată agreată de Primăria Capitalei pentru repartizarea a 417 milioane de lei reprezentând achitarea gazelor pentru întreaga perioadă de iarnă. Mai exact, prin acest proiect se aprobă patru anexe care cuprind convenții de justificare a avansurilor. Una dintre aceste convenții a fost încheiată între PMB, RADET, ELCEN și ROMGAZ și prevede că Municipiul București virează în avans 417 milioane lei, respectiv 166 milioane pentru trimestrul IV al anului 2016 și 251 de milioane pentru trimestrul I din 2017, reprezentând estimarea contravalorii gazelor naturale necesare furnizării de energie termică populației Capitalei, pentru perioada octombrie 2016 — martie 2017. Plățile se vor face lunar în avans, în baza unor estimări.

Conform celei de a doua convenții, încheiate între Municipiul București, RADET, Vest Energo SA și Engie România SA, municipalitatea urmează să livreze în avans 13 milioane de lei. O altă convenție, încheiată între Municipiul București, RADET, CET Grivița SRL și Engie România prevede virarea în avans a zece milioane de lei, iar convenția dintre Municipiul București, RADET și Engie România prevede virarea în avans a 23 de milioane de lei. De asemenea, conform hotărârii adoptate de CGMB, se aprobă suplimentarea cu 33 milioane de lei în bugetul Primăriei Municipiului București a sumelor destinate subvenției pentru acoperirea diferenței de preț dintre producerea, transportul, distribuția și furnizarea energiei termice și prețul de facturare la populație. Aceeași sumă urmează să fie diminuată din sumele destinate reabilitării sistemului rutier și liniei de tramvai pe Șos. Pantelimon.

Dintr-o adresă a RADET către PMB reiese că decontul estimativ al subvenției pentru octombrie este 55 de milioane de lei, pentru noiembrie — 75 milioane de lei, iar pentru decembrie — 110 milioane lei. Din aceeași adresă reiese că este necesară majorarea subvenției la energia termică pentru populație pe anul 2016 cu 33 milioane lei, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.