Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Convoiul umanitar al Crucii Roșii Române a ajuns în Ucraina, cu 150 de tone de produse

crucea rosie

Primul convoi cu ajutoare umanitare, format din şapte TIR-uri cu 150 de tone de produse de maximă necesitate, a ajuns la Cernăuţi, în Ucraina, potrivit unui comunicat al Crucii Roşii Române, transmis, joi, AGERPRES.

Produsele în sprijinul persoanelor afectate de războiul din Ucraina au constat în: alimente de bază greu perisabile (mălai, făină de grâu, zahăr, ulei, orez, conserve, paste făinoase, cereale), produse instant (supe, fulgi de fasole, fulgi de cartofi), apă plată îmbuteliată, produse de îngrijire pentru bebeluşi şi copii (scutece de unică folosinţă, şerveţele umede), pături, perne, lenjerii de pat, lanterne, generatoare electrice, baterii, produse de igienă personală (pastă şi periuţe de dinţi, absorbante, şampon, gel de duş, hârtie igienică), materiale sanitare (seringi, ace şi dezinfectant).

De asemenea, din fondurile rezultate din donaţiile efectuate pe platformele eMAG şi Tazz, Crucea Roşie Română va achiziţiona necesarul de hrană şi produse sanitare pentru populaţia civilă ucraineană.

Prioritatea Crucii Roşii Române este de a ajuta populaţia civilă care va ajunge pe teritoriul României, dar şi de a-i sprijini pe cei aflaţi în nevoie în Ucraina. Încă de la debutul atacurilor asupra Ucrainei, Crucea Roşie Română a venit în ajutorul populaţiei afectate de război prin toate mijloacele de care dispune. Voluntarii Crucii Roşii Române sunt prezenţi în toate punctele de intrare în ţară, oferind sprijin populaţiei civile ucrainene care ajunge pe teritoriul României. În plus, poporul ucrainean care a rămas în ţară va fi ajutat prin transporturi umanitare trimise din România pentru susţinerea Crucii Roşii din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.