Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Convorbire telefonică între șefii Poliției de Frontieră din Moldova și România

Politia de Frontiera
Romania frontiera granita

În cadrul unei convorbiri telefonice, șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a fost felicitat de către omologul său din România, Liviu Bute, care i-a urat succese în îndeplinirea obiectivelor pe care și le-a propus.

Cei doi oficiali au discutat situația operativă la frontiera comună, remarcând importanța promovării continue a unui dialog activ și pragmatic pe marginea subiectelor de actualitate în relațiile bilaterale, transmite știri.md

În contextul minivacanței prilejuite de sărbătorile naționale în Republica Moldova, domnul Vasiloi a informat că la trecerea frontierei de stat deja se activează în regim sporit, fiind dispus un șir de măsuri privind fluidizarea traficului transfrontalier. Totodată, la acest subiect s-a convenit de a unifica eforturile prin realizarea operativă a schimbului de informații și gestionarea în comun a unor situații precare.

În discuțiile purtate, cei doi miniștri ai Afacerilor Interne din Republicii Moldova și România au reafirmat imperativul securizării frontierei și reluarea patrulării mixte la frontiera moldo-română, organizarea activităților echipelor comune de investigații pe cazuri de contrabandă și criminalitate transfrontalieră.

La final, Rosian Vasiloi i-a adresat lui Liviu Bude, împuternicit inspector general al Poliției de Frontieră Române, invitația de a vizita Republica Moldova în perioada următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.