Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coordonatorul campaniei de vaccinare, după ce Pfizer a anunţat că va trimite mai puţine doze de vaccin: Se va recupera în februarie

inquamFOTO
valeriu gheorghita

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiţă susţine că nu vor fi sincope în aprovizionarea cu dozele de vaccin anti COVID-19 după ce Pfizer va trimite în această perioadă mai puţine decât anunţase iniţial, notează news.ro.

„Nu vor apărea sincope. Cu siguranţă vom primi săptămânal tranşele de vaccinuri şi chiar această diferenţa pe care o pierdem în această săptămână, va fi recuperată în a doua jumătate a lunii februarie. Pfizer a explicat cât de poate de clar această scădere din această săptămână este cauzată practic de modificări în liniile de producţie pentru că se doreşte creşterea importantă a capacităţii de producţie ca din al doilea trimestru să putem primi mult mai multe doze decât era programat iniţial, având în vedere că la nivelul Comisiei Europene a fost extins contractul cu Pfizer pentru încă 300 de milioane de doze”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, întrebat duminică la Digi 24 dacă se teme că vor apărea sincope din punctul de vedere al aprovizionării cu dozele de vaccin necesare.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că a cincea tranşă de vaccin Pfizer BioNTech de 87.750 de doze va sosi luni în România pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara şi apoi va fi distribuită către centrele de stocare din ţară, transportul fiind asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Pfizer a anunţat sâmbătă un „plan” care trebuie să-i permită să limiteze cu o săptămână întârzierile de livrări de vaccin contra COVID-19, în momentul în care Europa este îngrijorată că livrările de doze vor întârzia „trei, patru săptămâni”, conform AFP.

Grupul american Pfizer, asociat cu laboratorul german BioNTech, a avertizat vineri că nu va fi în măsură, până la începutul lui februarie, să furnizeze în ţări din UE cantităţile săptămânale la care s-a angajat.

În ultimul lor comunicat, Pfizer şi BioNTech au afirmat că fabrica din Puurs „va avea o reducere temporară a numărului de doze livrate săptămâna următoare”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.