Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coordonatorul intervenţiei de salvare de la 'Matei Balş': Trei cadre medicale au avut nevoie de asistenţă medicală din cauza fumului

Inquam Photos / Octav Ganea
incendiu matei bals

Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca şi coordonator al intervenţiei de salvare de la Matei Balş, a vorbit la Antena 3 despre starea pacienţilor.

''Au fost evacuaţi aproape 50 de pacienţi la spitalele din Bucureşti. La spitalul nostru, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, au ajuns un număr de şapte pacienţi, dintre care, din păcate, o pacientă care fusese preluată cu manevre în curs de resuscitare, nu a răspuns la aceste manevre şi a decedat, iar celelalte şase persoane sunt internate, două dintre ele în secţia de chirurgie plastică, pentru că prezintă arsuri pe circa 20%, iar cealaltă pe circa 15% arsuri de gradul 1, celelalte fiind internate în secţia medicală, având doar infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Despre intervenţia de la faţa locului, nu sunt mandat să discut despre acest lucru. Discută purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă care este vocea unică în acest caz. Ceea ce pot să vă spun este că la faţa locului deja se aflau multe resurse, atât de la noi, cât şi de la Serviciul de Ambulanţă care au fost folosite pentru evacuarea persoanelor care încă mai fuseseră surprinse şi nu fuseseră evacuate în celelalte paviloane ale Institutului Matei Balş, pentru că un număr de circa de 50 de persoane au fost evacuate în celelalte pavilioane.

Pot să vă spun că au fost şi trei persoane dintre cadrele medicale care au solicitat evaluare şi asistenţă medicală care fuseseră expuse la fumul din incendiu, dar care au refuzat transportul medical'', a anunţat Bogdan Opriţa, în exclusivitate la Antena 3.

Patru persoane au decedat vineri dimineaţa în incendiul de la Institutul "Matei Balş" din Capitală. Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, trei persoane au fost găsite după ce s-a degajat fumul, iar o a patra a fost resuscitată, dar fără rezultate pozitive. Raed Arafat a precizat că apelul la 112 a venit la ora 5 dimineaţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.