Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copaci căzuţi pe carosabil sau pe liniile electrice, în mai multe zone din județul Harghita

www.antena3.ro
copac căzut, furtună

Mai mulţi copaci au căzut pe carosabil sau pe liniile electrice în mai multe zone ale judeţului, echipele de drumari sau cele ale distribuitorului de energie intervenind pentru rezolvarea problemelor, potrivit agerpres.ro.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, un copac a căzut pe carosabil pe DN 13A, care leagă municipiul Miercurea Ciuc de Odorheiu Secuiesc, circulaţia desfăşurându-se pe un singur sens. La faţa locului se află un echipaj al Secţiei Drumuri Naţionale, pentru degajarea şoselei şi un echipaj de poliţie, pentru dirijarea traficului.

De asemenea, un copac a căzut pe liniile de medie tensiune în oraşul Bălan, o situaţie similară fiind înregistrată şi în localitatea Sâncrai, unde un cablu electric a fost rupt.

În ambele situaţii, echipele distribuitorului de energie electrică se află la faţa locului, pentru remedierea defecţiunilor.

ISU Harghita a mai anunţat că un arbore a fost lovit de fulger şi a luat foc în Frumoasa, pentru stingerea incendiului intervenind pompierii serviciului voluntar din localitate.

Judeţul Harghita se află sub incidenţa unui cod portocaliu meteo, până vineri dimineaţă fiind prognozate descărcări electrice, vânt de până la 100 km/h, averse, care pot ajunge până la 60 l/mp şi grindină.

Joi seara a fost emis şi un cod roşu meteo, ce a vizat localităţile Şimoneşti, Atid, Avrămeşti şi Săcel, fiind prognozate averse, vânt peste 100 km/h, grindină şi descărcări electrice. Locuitorii din zonele respective au fost avertizaţi printr-un mesaj RO-ALERT transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.