Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copii duși la școală cu căruța. ISJ: Asta e opțiunea părinților

businessmagazin.ro
copii abandonati saraci

Mai mulți copii dintr-o comună din județul Bacău au fost fotografiați, miercuri, în timp ce erau duși spre școală cu o căruță nesemnalizată. Școlarii sunt înghesuți, stau pe margine și riscă în orice moment să cadă. ISJ spune că „e opțiunea părinților”, scrie Mediafax.

Imaginea cu școlarii transportați spre unitatea de învățământ cu o căruță a fost postată pe Facebook alături de comentariul: „Ora 7:30am, ceață, 3 grade și o căruță care transportă copiii la școală. Unul dintre motivele pentru care votul meu a fost NUL, stați liniștiti, la fel de stagnați vom fi și peste 5 ani... P.S ca să nu fim așa negativi de dimineață, copii mi-au zâmbit și au zis că e ca o aventură pentru ei. În rest, să fim sănătoși”.

Citește și: Un tânăr a fost reţinut pentru viol, şantaj, pornografie infantilă şi proxenetism

În imagini se vede cum căruța nu este semnalizată, iar elevii sunt înghesuiți, unii dintre ei stând pe margine.

Inspectorul școlar general al ISJ Bacău, Ida Vlad, a declarat că școlarii sunt din satul Tisa Silvestri, comuna Odobești. Căruța transporta 9 elevi, din aceeași localitate unde se află unitatea de învățământ, de acasă la școală.

„Nu știu de cât timp sunt transportați așa. Este un singur microbuz școlar care face transportul elevilor din alte localități, și anume trei sate, la școală. Acest transport nu este organizat de școală, este în interiorul localității. Asta e opțiunea părinților. (…) Din cum stăteau, singuranța lor nu era deloc asigurată”, a declarat Ida Vlad.

Vlad a adăugat că școala va convoca părinții elevilor transportați în acest mod pentru a-i informa asupra riscurilor la care sunt expuși școlarii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.