Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copii reveniți din diaspora - înscriși la școlile din România

Agerpres
elevi scoala

Un număr de 550 de copii reveniți din străinătate s-au înscris anul acesta la școlile din Timiș, relatează televiziunea națională. După ce au stat ani buni în Italia, Spania sau Germania, alături de părinții care au muncit acolo, acum se bucură că s-au întors acasă și că merg la școală împreună cu alți copii români. S-au reintegrat, însă au în continuare nevoie de sprijin.

Copii născuți în Lombardia, spre exemplu, unde părinții au lucrat o perioadă îndelungată, au revenit în fiecare vară în România să își viziteze bunicii, însă anul acesta, cu toții s-au hotărât să se mute la Timișoara. Acum studiază la clasa italiană a Liceului "Calderon", într-un nou colectiv.

Alți copii din Timișoara, care au locuit în ultimii ani în regiunea Veneto din Italia, au decis să se întoarcă în România și să o ia de la capăt. Acum s-au înscris la cursurile cu profil italian.

Numărul familiilor repatriate anul acesta este mare, mai ales din cauza pandemiei, dar și a dorului de casă.

Cei 550 de copii înscriși în această vară la școlile din Timiș s-au repatriat din 35 de țări. Cei mai mulți sunt din Germania, Italia, Spania, SUA, chiar și din Cuba.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.