Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezastru anunțat de UNICEF: Peste 700 de copii au murit de foame în acest an în Somalia, dar multe decese nu sunt raportate

The Apricity
foamete

Sute de copii au murit în centre de nutriţie din Somalia, a anunţat marţi UNICEF, a doua zi după ce organismul ONU a avertizat că anumite zone ale ţării vor fi lovite de foamete în următoarele luni, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Un oficial dintr-o regiune somaleză a declarat că oameni înfometaţi merg pe distanţe lungi cu copiii pe umeri pentru a scăpa de secetă şi de violenţele comise de militanţii Al Shabaab. Unii copii au murit pe drum.

"Circa 730 de copii au murit în centre de nutriţie din toată ţara între ianuarie şi iulie anul acesta, însă cifrele ar putea fi mai mari în condiţiile în care numeroase decese nu sunt raportate", a declarat reprezentantul UNICEF pentru Somalia, Wafaa Saeed, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva.

Centrele sunt destinate copiilor cu malnutriţie acută severă, precum şi cu boli precum rujeolă, holeră sau malaria şi oferă o imagine a situaţiei din ţară.

Ahmed Shire, ministrul Informaţiilor pentru statul Glamudug, la nord de capitala Mogadiscio, a declarat că 210 persoane au murit din cauza malnutriţiei în ultimele luni.

"Al Shabaab a incendiat complet cinci oraşe, chiar şi fântânile le-au transformat în cenuşă", a afirmat el pentru Reuters. "Aceşti oameni se luptau cu seceta care a ucis jumătate dintre animalele lor. Al Shabaab a furat animalele rămase", a mai spus el.

Shire a afirmat că aproximativ 1.000 de familii, fiecare cu cel puţin şapte copii, au fugit din zonă pe jos şi nu au putut fi salvate din cauza ameninţării atacurilor.

Al Shabaab, un grup islamist având legături cu Al-Qaida, atacă ţinte militare şi civile de mai bine de un deceniu.

UNICEF a afirmat că focarele de boală au crescut în rândul copiilor, circa 13.000 de cazuri suspecte de rujeolă fiind raportate în ultimele luni, dintre care 78% la copii cu vârste sub cinci ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.