Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copiii cu nevoi speciale, de la două şcoli profesionale speciale din Botoşani vor primii burse dublate

Inquam Photos / Octav Ganea
copii scoala

Bursele pentru copiii cu nevoi speciale, înscrişi la cele două şcoli profesionale speciale din judeţul Botoşani, vor fi dublate, a anunţat, luni, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Doina Federovici, conform agerpres.

Oficialul CJ a iniţiat un proiect de hotărâre prin care bursele sociale şi de boală aferente anului şcolar 2021-2022 vor fi dublate. Astfel, cei 150 de copii cu nevoi speciale beneficiari de burse sociale vor primi lunar câte 300 de lei.

"Pe lângă procesul de modernizare a celor două instituţii de învăţământ aflate în subordonarea CJ, trebuie să punem accent şi pe factorul uman, mai ales în aceste vremuri tumultoase din punct de vedere economic şi sanitar. Am decis ca, pentru anul şcolar 2021-2022, cuantumul burselor sociale şi de boală să crească de la 150 de lei, cât au fost în anul şcolar trecut, la 300 de lei. Niciun efort nu este prea mare pentru a le asigura mediul propice dezvoltării copiilor cu nevoi speciale. Noi, ca autoritate publică, avem datoria de a fi lângă ei şi lângă familiile lor şi de a-i ajuta pentru a le face traiul cât mai uşor", a declarat Federovici.

La Şcoala Profesională Specială "Sfântu Stelian" Botoşani vor primi bursă 108 elevi dintr-un total de 310 elevi înscrişi în anul şcolar 2021-2022, iar la Şcoala Profesională Specială "Ion Pillat" Dorohoi vor beneficia de sprijin 42 de elevi din cei 173 înscrişi în acest an şcolar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.