Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copiii din două centre sociale din Tulcea vor merge însoţiţi de autorităţi în prima zi de şcoală

Twitter
copii plecare scoala

Copiii din două centre sociale din municipiul Tulcea vor merge în prima zi a noului an şcolar însoţiţi de angajaţi ai Prefecturii judeţului şi ai unor instituţii descentralizate, în cadrul proiectului "Nu sunt singur în prima zi de şcoală", iniţiat de Instituţia prefectului.

Informaţia a fost făcută publică miercuri, după şedinţa Colegiului prefectural, în timpul căreia autorităţile publice au prezentat problemele cu care se confruntă unităţile de învăţământ din judeţ, potrivit agerpres.ro.

"Trebuie să nu uităm faptul că în jurul nostru sunt copii care au nevoie de noi şi pentru care putem fi un sprijin. Am iniţiat acest proiect pentru a aduce puţină bucurie pe chipul lor în prima zi de şcoală, compensând astfel, într-o mică măsură, lipsa părinţilor. Cred că este o încântare pentru ei să fie conduşi la şcoală de un pompier, poliţist, jandarm sau o autoritate publică şi se vor simţi speciali", a declarat prefectul Marcel Ivanov, potrivit unui comunicat de presă.

El a mai spus că cei 18 copii cu vârste cuprinse între 7 ani şi 14 ani, din cele două centre ale Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, vor primi şi ghiozdane echipate din partea celor cu care vor merge la şcoală.

"Eu voi merge la şcoală cu o fetiţă în vârstă de şapte ani", a precizat, pentru AGERPRES, prefectul Ivanov.

În timpul şedinţei Colegiului prefectural, desfăşurată miercuri, autorităţile au prezentat stadiul pregătirilor efectuate pentru deschiderea noului an şcolar.

"Premergător începerii anului şcolar, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a desfăşurat 45 controale de prevenire la unităţi de învăţământ de pe raza judeţului. În urma activităţilor de îndrumare şi control, au fost constatate 113 nereguli de natură organizatorică şi tehnică, pentru care au fost aplicate 69 sancţiuni contravenţionale. Concomitent cu acţiunile de control, au fost desfăşurate 41 de activităţi de informare preventivă ce au avut ca scop sensibilizarea cadrelor didactice cu privire la regulile şi măsurile de prevenire ce trebuie respectate în unităţile de învăţământ", se arată într-un material întocmit de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Deltă.

Potrivit sursei citate, în judeţ sunt opt unităţi şcolare cu zece clădiri care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, cinci din municipiul Tulcea, iar celelalte din Beştepe, Vişina şi Sălcioara.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a anunţat că pe data de 16 august a început evaluarea condiţiilor de igienă din unităţile de învăţământ şi a amintit că, anul trecut, 13 unităţi şcolare nu au primit autorizaţie de funcţionare.

"Cauzele neacordării autorizaţiei de funcţionare au fost lipsa sursei de apă potabilă, clădiri vechi, nereabilitate, grupuri sanitare necorespunzătoare, în exteriorul clădirii, nerespectarea lucrărilor prevăzute în proiectul de reabilitare", se arată în materialul prezentat de DSP.

În timpul şedinţei, prefectul Marcel Ivanov le-a cerut autorităţilor să facă demersurile necesare pentru ca lucrările la unităţile de învăţământ să se încheie cât mai curând.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, 24.003 elevi şi 4.618 preşcolari vor începe un nou an şcolar luni, 13 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.