Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Harry și Meghan au plecat cu scandal din Casa Regală, dar acum au primit o lecție de clasă

Archie Lilibet

În urma decesului reginei, copiii lui Harry şi Meghan au devenit Alteţa Sa Regală Prinţul Archie de Sussex şi Alteţa Sa Regală Prinţesa Lilibet de Sussex, anunţă CNN.

Schimbarea este rezultatul unor convenţii create în urmă cu peste un secol. Conform regulilor stabilite de George al V-lea în 1917, nepoţii monarhului primesc automat titluri regale, informează Mediafax.

În calitate de nepoţi ai regelui Carol al III-lea, Archie şi Lilibet au acum dreptul de a fi prinţ şi prinţesă, în timp ce nu se calificau imediat ca strănepoţi ai reginei.

Anul trecut, Meghan a făcut o sugestie condamnabilă potrivit căreia acest titlu ar putea fi refuzat lui Archie din cauza strămoşilor săi de rasă mixtă.

Într-un interviu acordat radiodifuzorului Oprah Winfrey, ducesa de Sussex a declarat că un membru al familiei regale şi-a exprimat "îngrijorarea şi a purtat discuţii despre cât de închisă ar putea fi pielea lui când se va naşte".

"Asta mi-a fost transmisă de Harry. Au fost conversaţii pe care familia le-a avut cu el", a adăugat Meghan, dar a refuzat să dezvăluie cine a fost implicat în acele conversaţii. "Ar fi foarte dăunător pentru ei", a spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.