Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copiii născuți cu mult prematur primesc o șansă din partea științei - Paralizia cerebrală ce apare la aceștia ar putea fi prevenită

stiri.md
nou nascuti bebelusi

O leziune cerebrală severă, care se dezvoltă lent și provoacă paralizie cerebrală la unii bebeluși născuți prematur, ar putea fi tratabilă, arată un nou studiu condus de cercetători de la Universitatea din Auckland, Noua Zeelandă, potrivit 360medical.ro

Mai mult, de o treime dintre cazurile de paralizie cerebrală sunt asociate cu nașterea extrem de prematură. Studiile clinice au arătat că leziunile severe pot apărea la mai multe săptămâni după naștere.

„Gândirea actuală este că aceste leziuni cerebrale sunt atât de grave încât nu pot fi tratate”, spune doctorul Christopher Lear, cercetător principal, și autorul principal al noului studiu. „Doar conceptul că ar putea fi tratate este revoluționar”, spune medicul.

Echipa formată din specialiști ai secției de fiziologie fetală și neuroștiință din cadrul departamentului de fiziologie, al universității din Auckland a arătat, pe un model animal, că înainte ca leziunea cerebrală să dezvolte, în creier apare o inflamație locală intensă.

Un tratament bine stabilit cu un medicament antiinflamator, Etanercept (cunoscut și ca Enbrel) la trei zile după o perioadă de privare de oxigen a reușit să prevină aproape complet dezvoltarea rănilor severe, după trei săptămâni de administrare.

Rezultatele acestui studiu au fost publicate în revista Brain.

„Toate tratamentele propuse până acum trebuie începute în primele șase ore de viață”, spune profesorul Laura Bennet. „Acest lucru nu este adesea realist atunci când familiile sunt copleșite de evenimentele din jurul nașterii”, spune ea.

„O fereastră terapeutică de cel puțin trei zile este excepțională. Sunt necesare mult mai multe cercetări înainte ca această abordare să poată fi testată la oameni, dar această fereastră atât de mare pentru tratament ne oferă o speranță reală că aceste descoperiri vor duce într-o zi la un nou tratament pentru a preveni paralizia cerebrală”, a mai precizat prof. Bennet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.