Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Datele CNCAV arată că 40% din românii nou-vaccinați sunt copii

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare copii

Un număr total de 11.291 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, a anunțat duminică CNCAV.

Astfel, 1.888 de români au primit prima doză de vaccin, dintre aceștia 760 fiind copii. S-au vaccinat cu doza a doua 1.889 de români, iar alți 1.889 au primit doza de rapel.

De la începutul pandemiei, 8.069.534 de români au fost vaccinați cu cel puțin o doză. În ultimele 24 de ore au fost raportate 7 reacții advese, numărul total înregistrat de la începerea campaniei de vaccinare ajungând la 19.884. CNCAV precizează că 131 de reacții adverse sunt în curs de investigare.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat sâmbătă că sfatul lui de medic pentru părinţii care doresc să-şi vaccineze copiii anti-COVID este să se informeze înainte.

"În ceea ce priveşte vaccinarea pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani, deja sunt câteva mii de copii în toată ţara vaccinaţi, aici s-au vaccinat în jur de 200 de copii sau peste 200 de copii la acest centru, deci e clar că lucrurile sunt favorabile. Sfatul meu personal, ca medic, nu ca ministru al Sănătăţii neapărat, este să vină părinţii să se informeze înainte, e lucrul cel mai important, să vină să facă lucrurile acestea în cunoştinţă de cauză, nu pentru că au auzit, ci pentru că s-au informat", a declarat Alexandru Rafila, după ce a vizitat Centrul de Vaccinare de la Palatul Copiilor din Capitală.

Ministrul a spus că vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani "se desfăşoară absolut perfect" precizând că organizarea de bună calitate dă încredere părinţilor.

"Vin dintr-un loc în care a început vaccinarea, a început campania de vaccinare a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani. Văd că lucrurile se desfăşoară absolut perfect, aş spune, e important, pentru că o organizare de bună calitate dă încredere părinţilor şi cred că dă şi un pic de relaxare copiilor, pentru că de obicei teama cea mai mare este teama de ac atunci când ne vaccinăm, vă daţi seama în cazul copiilor, şi e bine să existe o bună organizare şi empatie foarte multă atunci când facem acest lucru", a spus ministrul.

El a amintit că Ministerul Sănătăţii a realizat un material informativ "extrem de concludent" prin care părinţii sunt informaţi despre recomandările de vaccinare pentru copii.

"Noi am făcut un material extrem de concludent la Ministerul Sănătăţii cu informaţii legate de vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, un material făcut de profesionişti din sănătate, de pediatrii care îngrijesc copii infectaţi COVID, ştiu exact toate particularităţile acestor copii şi prima recomandare este pentru copiii care au afecţiuni cronice, pentru că au şi un risc evident de a face forme care să ducă la complicaţii şi, bineînţeles, toţi ceilalţi părinţi care doresc să facă acest lucru. E un lucru foarte bun", a mai spus Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.