Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copiii ucraineni refugiați din 25 de țări au primit cărți în ucraineană cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții pentru Copii

idu.ro
fetiță cărți

Copiii ucraineni aflaţi în prezent în 25 de țări au primit duminică aproape 600.000 de exemplare de manuale, ghiduri de studiu și cărți de ficțiune, în cadrul evenimentului caritabil "O carte ucraineană pentru copiii ucraineni", a anunţat ministerul culturii şi politicii informaţionale din Ucraina, citat  Ukrinform.

Ministerul a reamintit că Ziua Internațională a Cărții pentru Copii este sărbătorită în fiecare an pe 2 aprilie, fiind aleasă pentru a onora ziua de naștere a lui Hans Christian Andersen. Pentru copiii ucraineni refugiaţi, ziua capătă o semnificație specială. Chiar în condiții de război, pentru copii cărțile sunt o modalitate de a se întoarce acasă, de a citi în limba maternă și de a descoperi Ucraina într-un mod simplu și interesant, scrie Rador.

Aceasta este misiunea proiectului "O carte ucraineană pentru copiii ucraineni", care a fost implementat de mai bine de un an pentru copiii din Ucraina și din străinătate, subliniază Ukrinform. Până în prezent, tinerii cititori au primit cărți ucrainene în Belgia, Franța, Slovacia, Polonia, Austria, Croația, Republica Cehă, România, Albania, Ungaria, Germania, Republica Cipru, Marea Britanie, Olanda, Slovenia, Norvegia, Danemarca, Lituania, Spania, Italia, Grecia, Elveția, Azerbaidjan, Moldova și Suedia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.