Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copil de 5 ani din Galați, crescut în condiții inumane de străbunica lui: Cum l-au găsit inspectorii de la Protecția Copilului

Cafe Gradiva
copil depresie

Un băiețel de 5 ani din Galați a fost luat din grija străbunicii, după ce vecinii au reclamat că este crescut în condiții mizere, are căpușe în cap și abia vorbește. Străbunica neagă acuzațiile și spune că, dimpotrivă, băiețelul este vesel, potrivit Mediafax.

O femeie de 82 de ani din Galați este acuzată că a bătut de mai multe ori un copil de cinci ani și că l-a crescut în condiții mizere. Este vorba despre strănepotul femeii care este crescut de aceasta încă de când avea o lună.

În urma unor imagini care au apărut pe Facebook, Direcția pentru Protecția Copilului și Poliția au început anchete și au luat copilul din casa bătrânei.

Citește și: Gabriela Firea reacționează! ‘Nu fug de răspundere’

Imaginile cu copilul plin de căpușe au fost postate pe rețeaua de socializare de o vecină. Imediat autoritățile au mers la adresa femeii pentru a afla dacă acuzațiile se confirmă.

„Este prima dată când postez așa ceva dar nu pot să stau nepăsătoare! O să vă spun pe scurt povestea acestui băiețel, pe care l-am cunoscut personal: este din Galați, se numește Alex, are 5 ani și este abandonat de părinți. Îl crește bunica lui de 80 de ani. La vârsta de 5 ani, băiatul nu știe să vorbească. Deloc! Este bătut de bunica și trăiește în condiții mizere. În aceste fotografii sper că se observă că are căpușe în cap. Sunt multe de spus, dar mă rezum la atât și vă rog din suflet să distribuiți, în speranța că instituțiile abilitate vor lua măsuri. Update: copilul a fost preluat de Protecția copilului, cu sprijinul Politiei! Acum să sperăm că nu fac uitat cazul și băiatul ajunge iar la bunică (cum au făcut până acum)”, a scris, pe Facebook, o femeie.

Femeia în vârstă le-a spus anchetatorilor că nu a bătut copilul și că băiatul este crescut de ea deoarece mama mai are încă patru copii.

Citește și: Afirmații făcute de Cozmin Gușă! ‘E vorba de resurse, contracte funcții’

„Cum să bat, doamnă, eu copilul? Este un copil vesel, ţipă, se joacă. Eu dacă mă duc la magazin, el stă pe gard şi plânge după mine. Eu îl cresc de la o lună. Şi mama îl vrea, dar a fost aşa cum a fost. Eu i-am spus că îl cresc eu şi aşa a rămas. Vecinul a făcut reclamaţie, că ţipă, că eu nu îl educ. Copilul ţipă, se joacă cu puii, cu căţeii, şi de aceea a făcut reclamaţie”, a declarat străbunica băiatului.

Vecinii femeii mai spun că băiatul de cinci ani este neîngrijit și că are probleme de vorbire. De aceea, reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului Galați au decis să ia copilul din casa bătrânei și

să-l înapoieze mamei care are condiții pentru a-l crește.

„Ne-am autosesizat pentru a verifica situaţia în care se află acest copil. În prezent, copilul a fost preluat de la străbunica sa şi, conform cererii mamei, care a refuzat instituirea unei măsuri de protecţie, copilul se află acum alături de mamă şi de ceilalţi fraţi ai săi. Condiţiile de la domiciliul mamei permit, în acest moment, ca acest copil să rămână împreună cu familia, mama va primi sprijinul şi consilierea noastră, iar cazul va fi monitorizat îndeaproape în perioada următoare. Ancheta socială presupune evaluarea cazului multi-dimensional, din punct de vedere al tuturor surselor de care

Citește și: Gabriela Firea reacționează! ‘Nu fug de răspundere’

beneficiază familia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției pentru Protecția Copilului Galați, Tania Calcan.

Anchetă fac și polițiștii gălățeni. Ei încearcă să afle dacă în acest caz a fost săvârșită o infracțiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.