Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copil de trei ani, care a leşinat în maşina părinţilor, a fost salvat de paramedicii SMURD care transferau un pacient de la un spital la altul

smurd.ro
ambulanta smurd

Copilul de trei ani şi jumătate al unei familii care se afla în vizită în Botoşani a leşinat în maşină, iar părinţii, disperaţi că nu ştiau unde este spitalul, au oprit o ambulanţă SMURD. Echipajul, care transfera un pacient de la un spital la altul, a preluat copilul şi pe mama acestuia, şi l-au dus la cea mai apropiată unitate de Pediatrie. Copilul şi-a revenit, dar a rămas sub supravegherea medicilor, conform news.ro.

IGSU povesteşte, joi seară, pe pagina de Facebook, intervenţia inedită a unui echipaj SMURD din Botoşani.

”În faţa ambulanţei SMURD, o maşină a oprit brusc. Un bărbat a ţâşnit în faţa echipajului de salvatori, agitându-şi mâinile. Înspăimântat, acesta spunea încontinuu ”Copilul! Copilul”, în timp ce arăta disperat spre maşina din care a coborât. Într-o fracţiune de secundă, paramedicii SMURD au ajuns lângă autoturism”, au povestit oficialii IGSU.

La maşină, un copil era inconştient, iar mama a precizat că, nefiind din Botoşani, nu ştie unde este spitalul.

”Nu au avut timp să îi întrebe ce s-a întâmplat mai exact. Aveau în faţă un băieţel, în jur de 4 ani, care nu reacţiona, dar avea puls”, a mai povestit IGSU.

Copilul şi mama au fostb preluaţim de echipaj, iar tatăl i-a urmat cu maşina.

”În ambulanţa SMURD, în drum spre Secţia de Pediatrie, paramedicii au făcut ceea ce ştiu ei mai bine, să acorde primul ajutor. Când au intrat pe poarta spitalului, băiatul a deschis ochii. Mai puţin de cinci minute a durat până când copilul a ajuns în braţele medicilor. Cinci minute în care părinţii lui au trecut de la disperare, la speranţă…”, a mai transmis IGSU.

Ciprian, Niculai şi Iosif – membrii echipajului SMURD - se deplasau la Spitalului Mavromati Botoşani pentru a transfera un pacient de la o secţie, la alta, când au fost opriţi de tatăl copilului.

”Lui Denis i-a revenit cheful de joacă, iar analizele au ieşit bune. Pentru siguranţă, micuţul va rămâne sub supravegherea medicilor”, a mai transmis IGSU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.