Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copil ținut cu mâinile la spate și obligat de o femeie să lingă un gard de lemn, minute în șir

Freepik.com
Copil, baiat trist, suparat, agresat

O femeie și un copil de 11 ani din județul Iași au fost implicați într-un incident de o gravitate extremă, care a șocat comunitatea. Femeia a fost acuzată că a forțat minorul să se supună unor umilințe extreme, obligându-l să lingă un gard de lemn pe care erau scrise cuvinte obscene. Cazul a ajuns în atenția oamenilor legii și s-a dispus condamnarea la închisoare a femeii, cu suspendare.

 

Acest incident a avut loc acum doi ani, pe 9 aprilie 2022, când Elena Manea a observat doi minori în apropierea unui gard cu mesaje ofensatoare. Susținând că aceștia sunt vinovați, ea l-a imobilizat pe unul dintre ei, în vârstă de 11 ani, și l-a constrâns să îndeplinească această acțiune degradantă.

„În fapt, s-a reținut în rechizitoriu că la data de 09.03.2022, în timp ce se afla pe drumul public, inculpata i-a constrâns pe minorii în vârstă de 11 ani și în vârstă de 9 ani ă șteargă cu limba un gard din lemn pe care erau inscripționate cuvinte obscene, persoanei vătămate fiindu-i ținute mâinile la spate în acest timp de către inculpată”, se arată în rechizitoriul citat de BZI.

Detaliile șocante ale incidentului au fost consemnate în rechizitoriu, arătând că femeia a ținut cu mâinile la spate minorul și l-a obligat să lingă gardul de lemn pe care erau inscripționate cuvinte obscene. Elena Manea, autoarea acestui act de brutalitate asupra unui copil, a fost adusă în fața justiției și acuzată de lipsire de libertate în mod ilegal. Magistrații din Iași susțin că infracțiunea a fost săvârșită într-un mod extrem de grav, mai ales având în vedere că victima era un minor.

„În acest sens, cu privire la această infracțiune, sub aspectul laturii obiective, instanța reține că elementul material al infracțiunii s-a realizat prin acțiunea de lipsire de libertate pentru câteva minute a persoanei vătămate prin ținerea mâinilor la spate, contrar voinţei acesteia. Infracţiunea a fost comisă în formă consumată, infracţiunea consumându-se exact în momentul când inculpata a lipsit de libertate pe persoana vătămată prin ţinerea mâinilor la spate. Instanţa reţine că această infracţiune a fost comisă de inculpată în condiţii ce atrag incidenţa unei agravante speciale a infracţiunii, fapta fiind săvârșită asupra unui minor în condițiile art. 205 alin. 3 lit. b C.pen”, susțin magistrații din Iași, potrivit sursei citate.

După strângerea de probe, inclusiv materiale video, femeia a fost condamnată la o pedeapsă de 3 ani de închisoare, cu suspendare. Această decizie a fost emisă de Judecătoria Hârlău, prevăzând și o perioadă de supraveghere timp de 3 ani, conform legislației în vigoare.

 

 

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.