Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copilul TERORIST din Melbourne a fost condamnat la şapte ani de închisoare

Un adolescent australian a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru planificarea unui atac terorist la Melbourne de Ziua Mamei în 2015, au relatat miercuri media locale, citate de agenţia DPA, conform agerpres.

Adolescentul, în vârstă de 18 ani, al cărui nume nu a fost difuzat deoarece era minor în momentul comiterii faptei, a fost judecat pentru producerea de bombe artizanale când a fost arestat în 2015.

Citeşte şi: Poliţiştii americani au fost puşi pe jar de o glumă proastă

Potrivit cotidianului Herald-Sun, judecătorul Lex Lasry, de la Curtea Supremă din statul australian Victoria (sud), l-a condamnat pe adolescent pe baza faptului că descinderile poliţiei au reprezentant singura cale ce l-a împiedicat pe acuzat să plaseze o bombă în cartierul comercial central, într-un tren sau la o secţie de poliţie, ceea ce ar fi provocat moartea sau rănirea unor oameni nevinovaţi.

Poliţia a găsit cutii cu şuruburi, oale sub presiune şi materiale de propagandă a organizaţiei teroriste Statul Islamic în dormitorul adolescentului, precum şi manuale pentru confecţionarea de dispozitive explozive, dar şi bombe artizanale în construcţie, despre care judecătorul Lasry a afirmat că acuzatul ''avea intenţia să le folosească''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.