Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corbu (ICCJ) la aniversarea DNA: Traversăm de mai mulți ani o perioadă de regres economic; Este necesar să protejați societatea de scurgerea banului public

Inquam Photos / Octav Ganea
corina corbu

Președintele ICCJ, magistratul Alina Corbu a arătat că DNA trebuie să lupte asiduu pentru stoparea drenării banilor publici prin filiere ilegale și prin fapte de corupție în această perioadă de regres economic.

„ICCJ a marcat la rândul său un eveniment important. 160 de ani de la debutul activității sale. Am remarcat că în viața unei instituții nu există doar perioade faste. Există și regres și există încercări ale încrederii publice.

Totul se bazează pe modificările legislative. Dar la final totul se bazează pe comunicare instituțională, pe oamenii ce compun instituția. Pe profesionalismul și dedicația lor.

În acest context exprim considerația ICCJ pentru fiecare dintre oamenii devotați.

Un alt aspect pe care l-am sesizat în istoria ICCJ e gradul de interes al largului public față de fenomenul corupției, de combaterea sa. Deci nu trebuie să subliniez interesul cetățeanului pentru activitatea pe care o prestați.

Traversăm de mai mulți ani o perioadă de regres economic. Este necesar să protejați societatea de scurgerea banului public. Cei vinovați trebuie pedepsiți dar și mai important nicio persoană nevinovată nu trebuie supusă represiunii nedrepte.

Aș vrea să transmit același mesaj ca și colegilor mei. Cheia stă în profesionalism. Trebuie să ne dorim să fim mereu mai buni, să evoluăm. Vom fi și veți fi capabili să depășim percepțiile negative”, a transmis Alina Corbu, președintele ICCJ.

La evenimentul organizat de Direcție participă președintele României, Klaus Iohannis, procurorul general al României, Gabriela Scutea, ministrul Justiției Cătălin Predoiu, președintele instanței supreme, Corin Corbu, reprezențanți ai CSM, șefii structurilor teritoriale ale Direcției dar și membrii ai societății civile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.