Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord a dat emoții întregii planete în această noapte

abc.net.au
racheta nucleara korea

Coreea de Nord, înarmată nuclear, a lansat marți, pentru prima dată în ultimii cinci ani, o rachetă balistică deasupra Japoniei, ceea ce a determinat un avertisment pentru locuitori să se adăpostească și o suspendare temporară a circulației trenurilor în nordul Japoniei, anunță Reuters.

Guvernul japonez i-a avertizat pe cetățeni să se adăpostească, deoarece se pare că racheta a survolat și a trecut pe lângă teritoriul său înainte de a cădea în Oceanul Pacific. Acesta a precizat că nu a folosit nicio măsură de apărare pentru a distruge racheta, care a fost prima care a survolat sau a trecut pe lângă Japonia din Coreea de Nord din 2017 încoace.

"Seria de acțiuni ale Coreei de Nord, inclusiv lansările repetate de rachete balistice, amenință pacea și securitatea Japoniei, a regiunii și a comunității internaționale și reprezintă o provocare serioasă pentru întreaga comunitate internațională, inclusiv pentru Japonia", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, Hirokazu Matsuno, în cadrul unei conferințe de presă.

El a precizat că racheta a zburat 4.600 de kilometri (2.850 de mile) până la o altitudine maximă de 1.000 km, înainte de a cădea în Oceanul Pacific după aproximativ 22 de minute state în aer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.