Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord a eliberat un student american condamnat la 15 ani de muncă silnică

sua coreea de nord

Coreea de Nord l-a eliberat pe studentul american Otto Warmbier, care fusese condamnat la 15 ani de muncă silnică în această ţară, a anunţat marţi secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, într-un comunicat, transmit Reuters şi DPA. Warmbier se află în drum spre SUA, iar Departamentul de Stat discută în continuare cu Phenianul despre ceilalţi trei cetăţeni americani prizonieri în Coreea de Nord, precizează comunicatul.

Potrivit cotidianului Washington Post, citat de AFP, tânărul se află în comă de peste un an după ce s-a îmbolnăvit de botulism, făcând acum obiectul unei evacuări medicale. El este aşteptat în cursul serii la Cincinnati, statul Ohio. Otto Warmbier, în vârstă de 22 de ani, student la Universitatea Virginia din Cincinnati, a fost reţinut în ianuarie 2016 şi condamnat la 15 ani de muncă silnică de Curtea Supremă nord-coreeană pentru că ar fi încercat să fure un afiş de propagandă dintr-un hotel din Phenian, unde se afla într-o vizită organizată, conform Agerpres.

Departamentul de Stat nu a făcut niciun comentariu cu privire la eventuala implicare în eliberarea lui Warmbier a fostului baschebalist american Dennis Rodman, care era aşteptat să sosească marţi în Coreea de Nord, în a cincea sa vizită în această ţară asiatică. Fosta vedetă NBA a apărut în show-ul de televiziune al actualului preşedinte american Donald Trump, 'Celebrity Apprentice'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.