Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord a numit un nou ministru de externe, potrivit Seulului

www.koreaherald.com
Ri Son Gwon

Regimul nord-coreean a numit în funcţia de ministru de externe o înaltă oficialitate care se ocupa până în prezent de relaţiile intercoreene, au declarat duminică surse de la Seul pentru agenţia sud-coreeană Yonhap, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Lui Ri Son-gwon, care a condus organismul Phenianului însărcinat cu relaţiile cu Sudul în timpul celei mai recente faze de apropiere, i-a fost încredinţat portofoliul externelor, potrivit surselor citate.

Citește și: După ce a descoperit că românii sunt LENEȘI, ministrul Muncii anunță RESETAREA ANOFM: A fost o perioadă de congrese

Regimul condus de Kim Jong-un ar fi notificat cu privire la această numire legaţiile diplomatice de la Phenian şi se aşteaptă ca decizia să fie anunţată oficial săptămâna viitoare.

Ri Son-gwon, un fost înalt oficial militar, a prezidat până acum Comitetul pentru Reunificarea Paşnică a ţării, un organism similar Ministerului Unificării sud-coreean. În această calitate, Ri a condus delegaţiile nord-coreene la reuniunile la nivel înalt de la Seul, desfăşurate în vara anului 2018, care s-au materializat prin summitul organizat în acelaşi an, în septembrie, între liderul nord-coreean şi preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.