Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord, acuzații ABSURDE la adresa Coreei de Sud

coreea de nord china

Coreea de Nord a acuzat din nou Coreea de Sud că ar fi planificat răpirea unor cetăţeni nord-coreeni, după ultimele dezertări de personal lucrând într-un restaurant administrat de Phenian în China. 

Cei trei nord-coreenii au sosit la Seul miercuri, a doua dezertare colectivă în acest an după ce în aprilie au fugit în Sud alţi peste zece angajaţi ai unui restaurant administrat de Coreea de Nord în China. 

"Sunt răpiri premeditate şi organizate de gangsterii marionetelor informaţiilor sud-coreene", a declarat un purtător de cuvânt al Crucii Roşii nord-coreene într-un comunicat publicat joi de agenţia oficială KCNA, preluată de AFP și citat de agerpres.ro

Cei trei nord-coreeni lucrau într-un restaurant din Weinan, în provincia nordică chineză Shaanxi. Ei au fost "atraşi" de spioni sud-coreeni care i-au făcut să traverseze graniţa cu Laosul şi apoi cu Thailanda, a acuzat purtătorul de cuvânt, care cere întoarcerea lor imediată.

Se pregătește congresul disperării. Care sunt manevrele prezidențiale (presa)


Aproape 30.000 de nord-coreeni au fugit de sărăcie şi represiune pentru a se stabili în Sudul capitalist, aminteşte France Presse. 

Potrivit estimărilor guvernului sud-coreean, Phenianul obţine aproximativ 10 milioane de dolari (8,9 milioane de euro) în fiecare an din exploatarea a circa 130 de restaurante în 12 ţări, dintre care China. 

Rezoluţiile ONU aplicate Coreii de Nord după testul ei nuclear din ianuarie i-au limitat în mod semnificativ capacitatea de a-şi procura valută. 

Presa a afirmat că personalul restaurantului nu a fost plătit, iar localurile erau supuse presiunilor pentru a creşte sumele plătite Phenianului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.