Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord amenință SUA cu arma nucleară: 'Vom da o singură lovitură'

kim jong un

Phenianul a acuzat miercuri SUA că împinge Peninsula Coreeană spre "pragul unei explozii", a doua zi după survolarea de către bombardiere americane ca răspuns la al cincilea test nuclear efectuat de către Coreea de Nord, potrivit AFP.

Cele două bombardiere suspersonice B-1B erau escortate în spaţiul aerian al Coreii de Sud de avioane de vânătoare americane şi sud-coreene.

Citește și: Nici în filme nu e așa: Cum a evadat, din nou, un tânăr / VIDEO

Această demonstraţie de forţă, la patru zile după testul nuclear nord-coreean, era destinată să exprime "angajamentul de nezdruncinat" al SUA în apărarea aliaţilor lor în regiune, a explicat marţi generalul Vincent Brooks, comandant al forţelor americane în Coreea de Sud.

Astfel de survolări fuseseră deja efectuate şi în urma precedentelor teste nord-coreene.

Citește și: INCREDIBIL Concurenții de la Jocurile Paralimpice au obținut rezultate mai bune decât cei de la Olimpiadă / VIDEO

"Aceste provocări extrem de iresponsabile ale doritorilor de război imperialişti americani împing fiecare oră a situaţiei din Peninsula Coreeană spre pragul exploziei", a declarat agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA.

Ea a avertizat că armata nord-coreeană este dotată cu "toate mijloacele necesare unei riposte militare" pentru a lovi inamicul "printr-o singură lovitură" în caz de atac.

Citește și: Un miliardar italian și-a dat soția, fostă Miss Ucraina în 2013, dispărută: Ce a aflat după două luni / VIDEO

SUA intenţionează de asemenea să trimită luna viitoare portavionul nuclear USS Ronald Reagan şi escadra grupului său de luptă în apele sud-coreene în cadrul unui exerciţiu naval comun, potrivit agenţiei de presă sud-coreene Yonhap. Un purtător de cuvânt al forţelor americane în Coreea de Sud a refuzat să confirme această informaţie.

Trupele americane sunt prezente în Coreea de Sud de după războiul din 1950-1953, care s-a încheiat cu un armistiţiu şi nu cu un tratat de pace. Circa 28.000 de militari americani sunt desfăşuraţi în peninsulă în prezent, informează agerpres.ro.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: O profesoară s-a culcat cu un elev mai mic cu 7 ani / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.