Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord ameninţă că va reacţiona împotriva comunităţii internaţionale

Coreea de Nord a avertizat că va riposta dacă comunitatea internaţională va decide înăsprirea sancţiunilor, ca reacţie la programele sale nucleare şi balistice, relatează marţi France Presse, potrivit agerpres.

Acest avertisment, lansat luni, intervine a doua zi după publicarea de Financial Times a unui interviu cu preşedintele american Donald Trump, care se declarase pregătit să "rezolve" singur problema nord-coreeană, fără ajutorul Chinei.

Secretarul general al NATO cere Europei să cheltuiască mai mult pentru apărare

Ameninţările Phenianului survin, de asemenea, în contextul lansării, luni, a manevrelor militare între Seul, Tokyo şi Washington, destinate să contracareze ameninţarea rachetelor strategice apă-sol ale marinei nord-coreene.

Aceste "acţiuni iresponsabile" aruncă peninsula, unde situaţia este şi aşa tensionată, "la un pas de război", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean, citat de agenţia de ştiri oficială KCNA.

Ideea că SUA ar putea priva Phenianul de "descurajarea nucleară" este un vis "nebun", a spus acesta.

"În prezent, când SUA vin în contradicţie cu spiritul vremii şi incită la confruntare pentru a înăbuşi RPDC, RPDC nu are altă opţiune decât să-şi ia toate contramăsurile necesare", a adăugat diplomatul nord-coreean, citând iniţialele Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC).

"Lumea va fi în curând martora măsurilor pe care le va lua RPDC pentru a contracara acţiunea hidoasă şi iresponsabilă a sancţiunilor", a avertizat acesta.

Atentat la Sankt-Petersburg: A fost IDENTIFICAT atacatorul

Donald Trump urmează să-l primească joi la reşedinţa sa din Mar-a-Lago, în Florida, pe preşedintele chinez Xi Jinping. Coreea de Nord ar trebui să figureze printre principalele subiecte ale discuţiilor lor, Beijing fiind cel mai apropiat aliat al Phenianului.

Profesorul Yang Moo-Jin, de la Universitatea de studii nord-coreene, consideră că Phenianul se va feri de la orice acţiune provocatoare înaintea summitului dintre SUA şi China. "Este mult mai probabil ca ea (Coreea de Nord) să aniverseze 85 de ani de la înfiinţarea armatei sale la 25 aprilie cu un al şaselea test nuclear, lansarea unui satelit sau un test cu rachetă intercontinentală", a declarat acesta pentru AFP.

Phenianul încearcă să dezvolte rachete balistice intercontinentale capabile să transporte focoase nucleare până pe teritoriul continental al Statelor Unite ale Americii.

Au apărut NOI detalii despre atentatul din Rusia: Cum a fost transportat dispozitivul explozibil

Tensiunile s-au agravat în peninsulă ca urmare a accelerării programelor nucleare şi de rachete balistice ale Nordului, ceea ce a dus la o înăsprire a sancţiunilor împotriva regimului de la Phenian, cel mai izolat din lume.

În februarie, Phenianul a lansat patru rachete simultan, dintre care trei au căzut în apropiere de Japonia. Phenianul a explicat că a fost vorba de un exerciţiu în vederea unui atac împotriva bazelor americane din arhipelag.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.